Salată de sfeclă pentru iarnă
Sfecla este o legumă foarte sănătoasă şi gustoasă. Ea este cunoscută pentru proprietăţile sale multiple şi ajută organismul uman, aducând foarte multe beneficii.
Salata de sfeclă este consumată cu preponderenţă în sezonul rece.
Iată cum o poţi prepara.
Ai nevoie de:
1 kg sfecla roeie
30-50 ml otet, dupa gust
1 lingurita rasa de sare
Se spala sfecla rosie si se pune la copt, necuratata, in cuptor.
Coacerea dureaza minimum o ora, la o temperatura de 180 de grade Celsius. Se verifica daca e bine coapta cu o furculita: daca intra usor, gata, e bine coapta.
Se da pe razatoarea mare sau se taie cubulete.
Se amescteca acum cu sare si otet. Daca doriti, puteti adauga acum si o lingurita de zahar sau miere de albine.
Se pune in borcane (două borcane de 400 g sau trei de 300 g), se capseaza bine, apoi se sterilizeaza la bain marie. Se lasa timp de 20-25 de minute din momentul in care apa a dat in clocot, apoi se stinge focul si se lasa borcanele sa se raceasca incet, in aceasta apa.
A doua zi, se sterg borcanele, se verifica sa nu curga si se duc in camara.