Rețetă irezistibilă de piure de cartofi cu brânză
Piureul de cartofi se numără printre felurile de mâncare cel mai des pregătite de gospodine dar și preferate de copii. Rețeta cu brânză îți permite să poți da un gust aparte şi o textură mult mai cremoasă piureului.
Pentru această rețetă simplă de piure cu brânză nu aveți nevoie de ingrediente prea multe dar este nevoie de trei feluri de brânză.
Ingrediente:
5 cartofi
4 linguri unt
100 ml lapte
100 g mozzarella
100 g parmezan
100 g brânză cheddar
Sare și piper
2 linguri ulei
Mod de prepaprare:
Cureţi cartofii şi-i fierbi în apă cu sare până când intră furculiţa cu uşurinţă în ei, apoi îi scurgi. Îi pasezi până când capătă o consistenţă cremoasă, apoi adaugi treptat laptele cald şi, după ce s-a încorporat, cele trei feluri de brânză, una câte una iar la final, torni uleiul. Condimentezi cu sare şi piper după gust.