Salată de cuşcuş
Ai nevoie de:
200 g cuşcuş
2 castraveţi
2 roşii
½ vânătă
1 lingură ulei
½ legătură pătrunjel
sare
Cum pregăteşti:
Vânăta se taie cubuleţe, se presară sare şi se lasă 10 minute să se scurgă. Apoi se scurg bine şi se rumenesc în ulei, după care le aşezăm pe un şervet de hârtie pentru a scăpa de excesul de ulei. Între timp se pregăteşte cuşcuşul. Se fierbe apă după care se toarnă peste cuşcuş şi se lasă 10 minute la înmuiat. Roşiile se curăţă de seminţe, iar pulpa se taie cubuleţe. La fel şi castravetele. Se taie mărunt pătrunjelul. Cuşcuşul umflat se amestecă cu roşiile, castravetele, vânăta şi pătrunjelul şi se potriveşte cu sare. Poftă bună!