Sala Polivalentă din Craiova se transformă în spital

Infrastructura destinată în mod obişnuit sportului este acum utilizată ca punct de lucru pentru personalul medical în foarte multe oraşe ale lunii. Acelaşi lucru se va întâmpla şi la Craiove unde Sala Polivalentă a oltenilor va deveni spital mobil în cazul în care numărul de cazuri de îmbolnăviri va depăşi capacitatea spitalelor.

Sala Polivalentă va fi transformată în spital de campanie, dacă va fi nevoie de mai multe spaţii. Primăria Craiova a decis să pună sala situată lângă arena „Ion Oblemenco” la dispoziția autorităților responsabile în gestionarea epidemiei cu coronavirus. Cu o suprafață de peste 12.000 metri pătrați, cu 2.000 mp doar suprafața terenului din interior, sala oferă toate condițiile necesare pentru amenajarea, de către factorii responsabili din punct de vedere medical, a unui spațiu suplimentar pentru tratarea bolnavilor de coronavirus. „Am ales Sala Polivalentă din Craiova datorită poziției și construcției în sine, care oferă un grad ridicat de mobilitate atât pentru mașini, cât și pentru cadrele medicale și pacienți. Sala Polivalentă a fost deja dezinfectată, iar această acțiune poate fi reluată imediat ce va deveni unitate medicală operațională”, a precizat  Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

Inaugurată în 2012, după ce Craiova a fost lipsită timp de 18 ani de o sală de sport la acest nivel, în urma incendiului în care a dispărut cea veche.


Peste tot în lume s-au luat astfel de decizii de transformare a spaţiilor destinate sportului în spitale. Satul Olimpic din Tokyo, care urmează să găzduiască 11.000 se sportivi în vara anului 2021, va fi transformat în spital pentru bolnavii de Covid-19.  Olympique Marseille a pus la dispoziţia autorităţilor franceze stadionul Velodrome şi centrul de antrenament La Commanderie iar  Borussia Dortmund a pus la dispoziţia autorităţilor sanitare o parte a arenei Signal Iduna Park.

Vizualizări: 854

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: