Rușeț explică de ce salariații TESA vor fi trimiși în producție

Personalul TESA va fi „reașezat”. O spune Ion Rușeț, consilierul Directoratului Complexului Energetic Oltenia, care mai anunță că s-a creat un dezechilibru între angajații din producție și cei care lucrează în birouri. Sute de salariați din producție s-au pensionat, alții urmează să iasă la pensie în acest an, dar în rândul TESA nu s-a schimbat nimic. În 2021, va fi gândită o strategie care să schimbe lucrurile și să îndrepte dezechilibrele. Mulți angajați din TESA vor fi redirecționați spre producție, iar cei care refuză vor fi dați afară.

În acest an, oficialii companiei estimează că peste 400 de salariați, toți din producție, vor ieși la pensie. „După aprobarea planului, intrăm pe linie dreaptă. Nu mai putem să spunem: Stați, că avem o problemă. Nu mai putem să îndeplinim cerințele asumate. Avem multe pensionări. În 2020, peste 800 de colegi au părăsit complexul pensionându-se. În 2021, estimăm că peste 400 de colegi îndeplinesc condițiile de pensionare”, a spus Ion Rușeț, consilierul Directoratului companiei.

Ca atare, se impun schimbări la nivelul TESA. Mulți dintre salariații din birouri urmează să fie „retrogradați” și trimiși în producție. „Va trebui să fie o reașezare legat de raportul dintre direct productivi și aparatul TESA. Nu trebuie să ne ferim. În condițiile în care, în 2020, majoritatea celor care au plecat au fost din producție, în 2021, vor fi tot din zona de producție. Cu toate că am angajat 75 de tineri în 2021, va trebui să se reducă numărul personalului TESA. Este o realitate și trebuie s-o spunem. Va trebui să avem o reașezare a personalului TESA. Aceste dezechilibre trebuie îndreptate”, a mai spus Rușeț, la Accent TV.

Rușeț este încrezător în ceea ce privește răspunsul Comisiei Europene pentru compania din Gorj. Până la finalul acestei luni, oficialii trebuie să anunțe dacă sunt de acord cu planul de restructurare gândit pentru Complexul Oltenia. „Multe voci se întreabă ce se întâmplă dacă Comisia Europeană nu va aviza planul de restructurare? Eu nu vreau să cred că acest lucru se va întâmpla și mă opresc aici. În luna februarie, vom avea răspunsul Comisiei. Noi, deja, am avut o discuție în cadrul unei discuții de negociere cu partenerii sociali. În martie, vom demara și discuții pe marginea unui act adițional legat de anumite compensații prevăzute în programul de disponibilizare, dacă va fi necesar. Acesta înseamnă că sunt anumite etape de parcurs chiar de anul acesta. Sunt legate de investiții, de o reașezare tehnologică. Vom avea un mix de energie”, a mai adăugat Ion Rușeț.

Cei care nu vor accepta locurile de muncă în producție riscă să fie dați afară.

Vizualizări: 6,166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: