ROVINARI: Atenţie unde parchezi maşina, se lasă cu blocare de roţi!
Angajaţii Primăriei Rovinari vor bloca roţile maşinilor parcate ilegal în parcările de reşedinţă simple. Pentru deblocarea lor, cei vizaţi vor trebui să plătească o sumă mai mare de 5 ori faţă de cât trebuie să plătească cetăţenii lunar pentru un loc de parcare. Mai mult, pe lângă blocarea roţilor, proprietarii autoturismelor se vor alege şi cu avertisment. La o doua abatere, poliţiştii locali vor aplica şi sancţiuni contravenţionale.
Primăria Rovinari a înfiinţat săptămână trecută un compartiment care se va ocupa strict de blocarea roţilor maşinilor parcate ilegal în parcările de reşedinţă. Nu este vorba de parcările acoperite, acolo unde gradul de închiriere este mare, ci de parcările simple. Mare parte dintre acestea figurează ca fiind neînchiriate, însă în realitate sunt ocupate de localnici care preferă să-şi parcheze maşina fără a-şi plăti locul la primărie. „În anii trecuţi, în ultimii doi ani, primăria Rovinari a realizat aproape 600 de locuri de parcare de reşedinţă în diferite cartiere ale oraşului. Am realizat aceste parcări şi am constatat că o mare parte din ele nu sunt închiriate şi le-am scos la licitaţie pentru închiriere. Din păcate, când a fost de închiriat, nu au mai fost închiriate şi o mare parte din ele au rămas libere, în sensul că la primărie figurează ca fiind neocupate, dar realitatea era că erau ocupate de cetăţeni care îi sfidau pe cei buni platnici spunându-le că pot să stea şi fără să plătească. Sumele sunt modice, 10 lei pe lună. Primăria Rovinari şi consiliul local, şi din obligaţie pentru cei care plătesc, a înfiinţat Compartimentul Blocaje Roţi în cadrul Direcţiei de Patrimoniu, împreună cu poliţia locală au stabilit un regulament pentru blocarea roţilor maşinilor parcare ilegal. Deja avem peste 100 de cereri de închiriere”, a declarat Laurenţiu Chivu, viceprimarul oraşului Rovinari.
Peste 40 de sancţiuni aplicate
Practic, dacă sunt depistaţi că şi-au parcat maşina pe un loc pentru care nu există un contract de închiriere, roţile vor fi blocate, iar proprietarii vor trebui să plătească o anumită sumă pentru deblocarea lor. „Pe aceste blocaje este lipit un număr de telefon care poate fi apelat gratuit, o copie după procesul verbal rămâne pe maşină, cetăţeanul îşi plăteşte chitanţa de 50 de lei pentru deblocarea roţilor şi primeşte ca şi sancţiune un avertisment. În cinci minute se va putea face deblocarea roţilor după efectuarea plăţii. Dacă şi a doua oară va proceda astfel, deja primeşte amendă pentru parcare interzisă, aplicată de poliţiştii locali”, a mai spus viceprimarul oraşului Rovinari.
Până acum, circa 40 de proprietari de autovehicule din Rovinari au găsit roţile blocate după ce au parcat ilegal.