Rovinărenii vor să protesteze dacă li se închide spitalul
Transformarea Spitalului Orăşenesc din Rovinari în cămin de bătrâni stârneşte nemulţumiri atât în rândul conducerii spitalului, cât şi în rândul rovinărenilor, care ameninţă cu proteste în stradă dacă acest spital îşi va schimba destinaţia.
Cetăţenii din Rovinari aşteaptă cu sufletul la gură un răspuns din partea autorităţilor în ceea ce priveşte soarta Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” din localitate.
Noul manager al acestui spital, Robert Calotescu, spune că unitatea spitalicească pe care o conduce ar trebui să îşi păstreze destinaţia deoarece este dotată cu aparatură de ultimă generaţie. „Este un spital de care aparţin aproape 35.000 de oameni, din Rovinari şi cele cinci localităţi arondate. Rovinărenii au nevoie de un spital al lor, la care să se prezinte. Avem aparatură modernă, panouri solare şi urmează să fie anvelopat spitalul. Consider că ar trebui menţinut ca spital pe toate fronturile şi cu toate puterile”, a precizat Robert Calotescu, managerul Spitalului Orăşenesc din Rovinari.
Ataşaţi de spital
Închiderea Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” din Rovinari şi transformarea acestuia în cămin de bătrâni a creat nemulţumiri în rândul rovinărenilor. Oamenii susţin că sunt pregătiţi de să iasă în stradă. „Nu se poate să închidă acest spital. Suntem din 1982 în Rovinari şi de fiecare dată când am avut nevoie de îngrijiri medicale am mers la acest spital şi am fost trataţi cum se cuvine. Noi nu avem bani să mergem până la Târgu Jiu să ne tratăm. Dacă îl vor închide noi vom face proteste în stradă, fără discuţii”, a spus o femeie din Rovinari.
Deocamdată nu s-a primit un răspuns oficial din partea autorităţilor centrale în această privinţă. Direcţia de Sănătate Publică Gorj a trimis la sfârşit săptămânii trecute o adresă la Ministerul Sănătăţii prin care propunea transformarea în cămine de bătrâni a centrelor de sănătate de la Mătăsari, Căpreni şi Logreşti, în schimbul menţinerii spitalelor de la Bumbeşti-Jiu şi Rovinari.