Roșca (Roșiuța): Vă garantez că activitatea se va bloca

Circa o sută de mineri din cadrul Carierei Roșiuța își vor depune dosarele de pensionare. Spune acest lucru sindicalistul Nelu Roșca. Acesta a tras un nou semnal de alarmă și a atras atenția că un val mare de pensionări ar putea bloca activitatea în multe zone din producție.

Mulți dintre minerii care au cerut să iasă la pensie mai devreme pentru că au muncit în condiții grele au primit răspunsurile de la Casa de Pensii.

Solicitările lor au fost aprobate și urmează să se pensioneze. „Un număr impresionant de salariați au depus cererile pentru a se pensiona. În următoarele 30-40 de zile, eu vă garantez că activitatea în Complexul Energetic Oltenia se va bloca în special pe zona de producție datorită lipsei de personal și mai acută față de ce am avut până acum pentru că au început să apară deciziile salariaților care au depus aceste documente la Casa de Pensii”, a declarat sindicalistul Nelu Roșca, președinte al Sindicatului Liber de la Cariera Roșiuța.

La cariera unde este lider de sindicat, la Roșiuța, situația va fi și mai grea. Roșca susține că numai de aici vor pleca în jur de 100 de salariați în această primăvară. „Săptămâna trecută, de la Cariera Roșiuța au ieșit doi. Au mai ieșit și alții. Până în martie, vor ieși până la 80-100 de salariați. Lucrul acesta se întâmplă în toate subunitățile. Acest lucru va genera implementarea unei noi organigrame de funcționare a acestei companii pentru că nu o să mai putem funcționa. În primă fază, administrația trebuie să facă o plimbare a personalului spre activitățile de producție. Va fi nevoie de angajarea unor tineri pe aceste locuri de muncă, să putem funcționa în condiții de normalitate”, a mai spus sindicalistul la Sud FM.

Vizualizări: 6,451

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: