Romanescu propune încă 4 ani de vorbe despre drumul expres. Nimic despre centura orașului

Dacă nu se face drumul expres, peste patru ani PSD poate pierde alegerile! O spune primarul Marcel Romanescu la Radio Infinit, întrebat despre stadiul acestui proiect. Primarul s-a grăbit să declare că șoseaua va fi gata și l-a lăudat pe  noul său șef de partid că a insistat pentru acest proiect. Proiectului drumului expres se discută de peste 10 ani, dar Romanescu propune încă 4 ani de vorbe. 

Momentan însă, drumul expres Craiova – Târgu Jiu este la faza de avize. În cel mai optimist scenariu, lucrările ar trebui să înceapă spre finalul acestui an. 

„Dacă acest drum expres nu se va realiza, PSD poate pierde alegerile în 2028 pentru că ni l-am asumat”, a spus Marcel Romanescu. Despre acest drum se vorbește de peste 10 ani.  

Romanescu nu a spus nimic despre centura Târgu Jiului, în lucru de ani de zile. 

Este drum esențial pentru Târgu Jiu, de altfel, cel mai important și mare proiect din ultimii ani este centura municipiului. Și nici aceasta nu este gata decât pe jumătate. Se întâmplă acest lucru la aproape zece ani de la demararea lucrărilor. Cealaltă jumătate va trebui să fie gata în această vară, după cum a promis constructorul care se ocupă acum de lucrări. Și, în total, vorbim de o șosea de circa 20 de kilometri.

Centura orașului nici nu mai răspunde nevoilor traficului din oraș, fiind necesare câteva modificări, inclusiv legat de intrările și ieșirile pe acest drum. 

Drumul expres Craiova – Târgu Jiu va avea 110 kilometri și va fi realizat de la zero. Potrivit proiectului, de la Târgu Jiu la Filiași va avea statut de drum expres, iar de la Filiași la Craiova Compania de Drumuri a anunțat că va face autostradă. 

Vizualizări: 1,509

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: