Romanescu explică întârzierea aprobării bugetului local

Aprobarea bugetului la nivelul municipiului Târgu Jiu pare că mai întârzie. Bugetul orașului trebuia aprobat de la sfârșitul lunii ianuarie, numai că se așteaptă de la Finanțele Publice Gorj cotele defalcate transmise de Ministerul Educației. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune bugetul pe anul 2022 va fi de aproximativ 60 de milioane de euro.

Romanescu mai susține faptul că nu doar la Târgu Jiu se întâmplă acest lucru, ci și în alte zone din județ. ”În ceea ce ne privește pe noi, toate datele în momentul de față sunt prevăzute în bugetul pe care-l voi supune aprobării. Nu avem până în momentul de față costul standard per elev și în acest fel nu putem calcula sumele care sunt alocate pentru toate unitățile școlare. Deși suntem în situația în care avem sumele pe care le putem noi aloca pentru bugetul municipiului Târgu Jiu, așteptăm să vedem care sunt cotele defalcate transmise de Ministerul Educației către Finanțele Publice Gorj. Din câte știu, toate UAT-urile din Gorj sunt afectate din lipsa acestor informații”, a declarat Marcel Romanescu.

Dacă aceste informații erau primite la timp, bugetul putea fi aprobat în urmă cu două săptămâni. ”Suntem puțin prinși între ciocan și nicovală pentru că termenul limită de aprobare a bugetului este data de 11 februarie. Mai avem puțin mai mult de o săptămână și trebuie să intrăm în dezbatere. Am avut ieri o discuție la Finanțele Publice Gorj și așteptăm sumele pentru a putea finaliza ceea ce ne-am propus în legătură cu bugetul. Dacă primeam informațiile la timp, de acum două săptămâni puteam iniția proiectul de hotărâre și să aprobăm bugetul”, a mai declarat Romanescu.

În cazul în care Ordonanța de Guvern nu va fi dată cât mai curând, activitatea primăriilor va fi blocată. 

Vizualizări: 908

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: