Ringo Dămureanu îl denunță pe liderul AUR. Cât costă o poziție de candidat!

Deputatul Ringo Dămureanu susține că AUR i-a cerut 60.000 de euro pentru a prinde un loc eligibil la alegerile parlamentare.

Acesta spune că va face denunț. „Da, eu scriu la el, sper să-l finalizez până luni, pentru că eu am suspiciunea unui grup infracțional organizat acolo. Păi, cel puțin președintele, prim vicepreședintele și cu secretarul general Titus Păunescu, ar trebui cercetaţi sub aspectul ăsta. Voi face un renunț cu privire la toată situația, să se facă o cercetare in rem și Parchetul să stabilească dacă sunt întrunite elementele constitutive. Eu doar manifest niște suspiciuni. Le voi scrie numele, evident", a spus deputatul.

Dămureanu era singurul parlamentar al formațiunii din zona Olteniei. Acesta spune că și alții au fost eliminați de pe liste, pentru că nu au dat bani. "Sunt nenumărați. Uitați-vă la Brașov, Tiberu Foliș a exprimat și el pe pagina dânsului. Mai devreme m-a sunat domnul Teiu Păunescu de la Olt, că la fel escrocherie i s-au cerut banii și nu i-a dat și l-a înlăturat. Adică toți oamenii la care s-au cerut banii și nu i-au dat au fost înlăturați. În schimb alții care s-au dus, inclusiv marţi noaptea, la partid au fost trecuți pe liste", a mai spus Ringo Dămureanu, la Antena 3 CNN. 

În cadrul unei transmisii live pe YouTube, joi, 17 octombrie, George Simion, liderul AUR, a spus că suma de bani cerută candidaților este o contribuție pentru pre-campanie și campanie.

„Sunt contribuțiile la pre campanie și campanie care se fac în cont. Pe noi nu o să ne vedeți cu sacoșă, cu bani murdari. Campaniile electorale în România sunt suportate, susținute de candidați. Domnul Dămureanu ca și alții nu s-a mai regăsit, n-a avut susținerea filialelor respective. I-am rugat să-și stabilească ordinea pe liste", a transmis George Simion. 

Scandalul a ieşit la iveală odată cu mesajul trimis de Marius Lulea, prim vicepreşedinte AUR, pe grupurile interne ale formaţiunii, acolo unde erau menționate sumele cu care candidații trebuie să susțină cheltuielile de pre-campanie și campanie.

„Pe scurt pentru primele poziții de județe candidații trebuie să susțină cheltuielile de pre-campanie și campania. Aceste lucruri au fost votate de către Biroul Național Central. Asta înseamnă 100.000 lei, donație, cheltuieli pre-campanie care nu se rambursează și sunt donație în contul partidului. Pentru campanie se merge maximum posibil 190.000 lei și se face contract cu partidul de împrumut. Mulți deja au trecut prin această etapă. La tine decizia a venit mai greu", se arată în mesajul trimit de Marius Lulea, prim vicepreşedinte AUR, pe care Ringo Dămureanu l-a făcut public.

Și la alte partide candidații fac rost de bani să își susțină campania, dar nu este normal să li se condiționeze locul în listă în funcție de acest criteriu.

Vizualizări: 558

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: