Rezultatele planului de acțiune împotriva abandonului, în județul Gorj

La nivelul județului Gorj a fost implementat ”Planul național de acțiune privind prevenirea abandonului copilului de către familie”, susținut de către DGASPC Gorj. Planul propune identificarea, evaluarea și monitorizarea în comunitate a familiilor cu risc crescut de ambandon al copiilor.

Astfel, au fost frunizate rezultate pentru a doua jumătate a anului 2023.

În trimestrul al III-lea, nu s-a înregistrat niciun caz de abandon în unitățile sanitare din județul Gorj.

Treizeci și doi de nou născuți s-au aflat în situație de risc de separare de familia naturală și în risc social. Mamele provin din zone diferite ale județului Gorj și nu sunt numai de etnie rromă.

Dintre aceștia, 31 de copii au fost externați în propria familie, iar cazurile sunt monitorizate de către autoritatea locală și de către DGASPC.

Un bebeluș, a cărui mamă este minoră, beneficiază de măsura de protecție specială la un asistent maternal profesionist.

Potrivit raportului transmis Consiliului Județean, ”în trimestrul al IV-lea, nu s-a înregistrat niciun caz de abandon în unitățile sanitare din județul Gorj”.

Patruzeci de nou născuți s-au aflat în situație de risc de separare de familia naturală și în risc social. Dintre aceștia, 39 de copii au fost externați în propria familie, iar cazurile sunt monitorizate de către autoritatea locală și de către DGASPC. Un bebeluș, a cărui mamă este minoră, beneficiază de măsura de protecție specială la un asistent maternal profesionist.

În trimestrul al II-lea al anului 2023, pentru cinci copii cu vârstă cuprinsă între 0 și 2 ani s-a instituit măsura de plasament într-o familie substitutivă.

Vizualizări: 1,041

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: