Aplauze pentru un veteran de 102 ani la sărbătoarea Micii Uniri. Participanții s-au prins în horă 

Un veteran de război, luptător în Al Doilea Război Mondial, prizonier în Crimeea, Florea Pasăre, în vârstă de 102 ani, a fost miercuri în Piața Prefecturii, la sărbătoarea Micii Uniri.  

Prefectul de Gorj, Iulian Popescu, i-a rugat pe participanți să-l aplaude pe acesta, în semn de recunoștință pentru sacrificiul său. 

”Niciodată liderii nu au fost singuri, în spatele lor au fost oameni. În spatele acestor oameni au stat povești, sacrificii, suferință, copii orfani, povești de dragoste.

Astăzi am invitat și vreau să-i mulțumim, domnului Florea Pasăre, colonel în retragere, ultimul luptător al regimentului 18, Tudor Vladimirescu, luptător în care de curând a împlinit 102 ani și trebuie să-i mulțumim pentru tot ce a făcut pentru ca astăzi să vom România Modernă. Vă rog să-l aplaudați cu mare căldură”.


Prefectul a spus în discursul său că așa cum Revoluția de la Padeș a fost o fundație pentru unirea românilor, așa fiecare decizie luată astăzi are impact în istoria noastră. 

”Ieri la Padeș am sărbătorit 203 ani de la proclamația lui Tudor Vladimirescu. Fără Revoluția de la 1821, Revoluția de la 1948 ar fi fost mai târziu sau poate niciodată. Fără Revoluția de la 1948 sărbătorirea de astăzi, a 165 de la unirea Principatelor Române, ar fi fost mai târziu sau poate niciodată. Fără aniversarea de astăzi unirea, Marea Unire a tuturor românilor din 1918 poate ar fi fost mai târziu sau niciodată. Istoria se scrie treaptă cu treaptă, nu puteam avea totul deodată. La fel cum construim o casă, cărămidă cu cărămidă, acțiunile de astăzi reprezintă baza deciziilor istorice de mâine”, a spus prefectul Iulian Popescu.

La final, participanții din piață s-au prins în horă. 

Galerie foto



Vizualizări: 1,399

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: