Dorm în ger și refuză să meargă la Casa Iris

Polițiștii locali din Târgu Jiu nu reușesc să convingă toți oamenii fără adăpost să meargă la Casa Iris pe timpul nopții. Și în acest nopți foarte geroase, mulți dintre cei care dorm sub cerul liber au refuzat să meargă la adăpost, să doarmă la căldură. 

Sunt 32 de locuri la Casa Iris, din Târgu Jiu, centru destinat doar celor fără adăpost, dar abia 20 au fost ocupate în cele mai friguroase nopți din această lună. „De când au început temperaturile scăzute, de aproximativ trei săptămâni, avem aceleași persoane care stau efectiv sub cerul liber. Poliția Locală stă de vorbă în fiecare noapte cu persoanele respective. Încercăm să-i îndrumăm către Casa Iris, unde au toate condițiile. Din păcate, acest lucru nu dă roade. Ei refuză de fiecare dată. De când a început sezonul rece, au fost 20 de persoane internate în centru. Duminică erau 13 persoane – 3 femei și 10 bărbați”, a declarat Florin Băluță, directorul Poliției Locale Târgu Jiu. 

În fiecare noapte, polițiștii locali încearcă să-i convingă pe cei care stau pe străzi să meargă la căldură, la Casa Iris. „Sunt seri în care se întorc. Dimineața, centrul trebuie eliberat, se face curățenie, se igienizează. Nu sunt găzduite persoane decât pe timp de noapte. Acest centru funcționează permanent. Cu celelalte instituții, Poliția, Jandarmeria, DGASPC, încercăm să depistăm persoanele fără adăpost și să le îndrumăm către această zonă. Sunt 32 de locuri la Casa Iris”, a mai spus Florin Băluță, într-o emisiune la Tele3.

Vizualizări: 1,088

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: