Rețetă simplă de tort Raffaello pentru Valentine's Day
![](/img/zoom_in.png)
Un tort Raffaelo este un tort festiv care se pregătește relativ ușor față de alte rețete mai complexe de tort. Dacă doriți să surprindeți plăcut persoana iubită într0o zi specială o puteți face cu acest tort pregătit acasă.
Pentru acele perechi de îndrăgostiți care rămân acasă și nu aleg să sărbătorească în locuri exotice sau la restaurant de Ziua Îndrăgostiților, cei dragi pot fi surprinși cu o inimă dulce din tortul Raffaelo.
Ingrediente
Ingrediente pentru blatul simplu:
3 ouă
două linguri cu zahăr
două plicuri cu zahăr vanilinat
3 linguri cu făină
un praf de sare
Ingrediente pentru blatul cu cacao:
două ouă
două linguri cu zahăr
o lingură cu făină
o lingură cu cacao
un praf de sare
Ingrediente pentru cremă:
4 ouă
250 g zahăr
200 g lapte praf
300 g nucă de cocos
300 g unt de 82-85%
Ingrediente pentru sirop:
5 linguri cu zahăr
50 ml apă
zeama de la două portocale
Mod de preparare:
Această rețetă de blat este cea clasică, pentru ca fiecare să poată ajusta cantitățile fără probleme, în funcție de forma de copt folosită. Fiind un tort festiv ar fi recomandată o formă de blat în formă de inimă.
Se separă ouăle și se mixează albușurile cu praful de sare. Treptat se adaugă și zahărul, continuând să mixați până când se obține o spumă tare. Apoi se adaugă gălbenușurile și se mixează la viteză mică. Făina cernută se încorporează folosind mișcări ușoare de răsturnare.
Se pune apoi compoziția în tava de copt. Este important să batem puțin tava pentru a sparge bulele din aluat, astfel vom obține un blat crescut uniform.
Se coace blatul timp de 15 minute la 160 de grade în cuptorul preîncălzit. Se lasă apoi să se răcească puțin în cuptor cu ușa întredeschisă, și se scoate pe grătar să se răcească complet. Ulterior se taie în două, obținând astfel două blaturi de vanilie.
Pentru blatul de cacao se va proceda la fel, dar acesta se va folosi întreg.
Ouăle întregi se amestecă continuu pe bain marie, împreună cu zahărul și laptele praf, până când a început să se îngroașe. Nuca de cocos se dă 2-3 minute în robot pentru a-și elibera uleiul, acest lucru activându-i aroma și făcând-o mai compactă. Se încorporează în compoziția fierbinte, lăsând-ul apoi să se răcească bine. După ce s-a răcit, se mizează compoziția împreună cu untul moale. Se topește zahărul împreună cu apa, apoi se adaugă zeama de citrice.
Asamblarea:
Se împarte crema în două, punând vreo trei linguri deoparte. Este important să întindem puțină cremă pe exteriorul tortului pentru a avea priză când îl îmbrăcăm în pasta de zahăr.
Se însiropează primul blat de vanilie, apoi se alternează un rând de cremă, blatul de cacao, celălalt rând de cremă și blatul final.
După aceea se pune tortul la rece pentru a se fixa, și se pregătește pasta de zahăr.
Se folosesc aproximativ 500 g de pastă gata pregătită anterior. Se întinde uniform la o grosime de 5 mm și se așează cu grijă peste tortul asamblat. Se nivelează apoi pentru a obține un aspect elegant și se taie surplusul de pe margini. Urmează decorarea tortului, ultimele retușuri, și se pune din nou la rece până următoarea zi.
Deși pare mult, timpul petrecut realizării acestui gen de tort nu-l depășește pe cel alocat unui tort festiv clasic.
Vizualizări: 139
Distribuie Trimite pe WhatsApp