Rețetă simplă de supă cremă de usturoi
Supele creme sunt perfecte pentru momentele când vă vine pofta de ceva ușor, economic și gustos. O astfel de supă cremă este cea de usturoi care are proprietăţi benefice pentru organism.
Supa cremă de usturoi nu pare foarte interesantă sau apetisantă la prima vedere dar veți fi uimiți de ce deliciu veți obține.
Ingrediente:
– 30 gr de usturoi;
– 100 gr de ceapă;
– 400 gr de cartofi;
– 50 gr de unt;
– 1l de apă;
– cașcaval topit (80-90 gr);
– 50 ml de smântână pentru gătit 15% – opțional;
– 2 foi de dafin;
– sare;
– verdeață și crutoane – pentru servire.
Mod de preparare:
Topiți untul în tigaie şi curățați usturoiul de coajă și îl tăiați bucăți mici.
Dacă sunt încolțiți căţeii de usturoi, îndepărtați firul verde din mijloc. Adăugați usturoiul în unt și amestecați. Tăiați ceapa cuburi mici, o transferați în tigaie, amestecați și adăugați foile de dafin. Prăjiți legumele împreună timp de 10 minute şi le transferați într-o cratiță, turnați apa, adăugați cartofii tăiați bucăți și sare.
Treceți cașcavalul prin răzătoarea mică, îl adăugați în cratiță și amestecați. Fierbeți supa, până sunt gata cartofii, o pasați cu blenderul vertical, adăugați smântâna pentru gătit și amestecați. Serviți supa delicioasă cu verdeață mărunțită și crutoane.