Rețeta de orez sârbesc, bună pentru perioada de post!

Orezul sârbesc este un preparat pe care îl puteți servi ca garnitură la un fel principal. În perioada de post însă acest orez poate fi și un fel principal de mâncare pentru cei care țin post.

Ingredientele sunt  pentru 4-5 porții de orez:

150 gr orez

250 gr ceapă

100 gr morcovi

500 gr ardei gras

400 gr roșii

600 ml supă de legume

75 ml ulei

pătrunjel verde

sare și piper

Mod de preparare:

Curățați ceapa și tăiați-o mărunt. Spălați ardeiul gras și tăiați-l fâșii subțiri, lungi de 1,5 cm (julien). Curățați morcovii și tăiați-i cubulețe mici-mici-mici (2 mm). Spălați roșiile, decojiți-le și tăiați-le cubulețe (0,5 cm). Alegeți orezul de impurități, spălați-l și lăsați-l în apă rece. Spălați pătrunjelul și tăiați-l mărunt.

Într-o tigaie încingeți uleiul și căliți ceapa apoi adăugați morcovul, ardeiul gras și puțină apă cât să înceapă legumele să fiarbă puțin. Adăugați orezul și restul de supă și fierbeți totul până când se înmoaie orezul. Apoi adăugați roșiile tăiate, sare, piper și turnați orezul într-un vas termorezistent. Dați vasul la cuptorul încins la 180 C pentru 12-15 minute. Presărați pătrunjel verde peste orez și serviți.

Vizualizări: 3,401

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: