Recomandări pentru șoferii gorjeni

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj–Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au continuat campania de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la riscurile asociate faptelor cu violență, traficului și consumului de droguri, precum şi creșterea gradului de siguranță rutieră.

În cadrul activităților desfășurate, conducătorilor auto le-au fost aduse la cunoștință modificările legislative în materie penală (Legea Anastasia), respectiv, în cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Polițiștii vă recomandă:

Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive ori dacă nu dețineți permis de conducere.

Consumul de alcool poate afecta condusul autovehiculului prin faptul ca acesta cauzează:

• deficiențe de vedere;

• încetinirea reflexelor;

• reducerea concentrării și a vigilenței;

• crearea unei stări de relaxare și somnolență, ceea ce te poate determina să adormi la volan;

Nu vă puneți viața în pericol urcându-vă în autovehicule conduse de persoane care nu dețin permis de conducere, aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive!

Polițiștii continuă activitățile de prevenire și informare a conducătorilor auto pe toată durata minivacanței, mai transmite IPJ Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 961

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: