Reacția Teatrului din Târgu Jiu după ultima demisie: Instituția noastră nu e teatru muzical!

Conducerea Teatrului Dramatic din Târgu Jiu a reacționat după ce presa a scris despre ultima demisie din cadrul instituției. Este vorba despre plecarea coregrafei Mălina Andrei. Directoarea teatrului a anunțat că, de fapt, colaborarea cu Mălina Andrei ar fi încetat în octombrie 2023, pentru că avea un contract pe perioadă determinată. A mai adăugat că, în acest an, niciun regizor nu ar fi solicitat să lucreze cu aceasta.

Mai mult, „instituția noastră nu este un teatru muzical sau de revistă, ci unul dramatic, ceea ce înseamnă că situațiile în care este necesar un coregraf sunt rare”.

“Ca urmare a speculațiilor apărute după publicarea unei adrese a coregrafei Mălina Andrei către instituția noastră, Teatrul Dramatic "Elvira Godeanu" facem precizarea că doamna Mălina Andrei a luat la cunoștință de cele precizate în fișa postului și a semnat pentru documentul la care face referire, încă din luna iunie a acestui an, continuând să încaseze salariul lunar ( 9 725 lei brut ) în toată această perioadă.  Contractul doamnei coregraf încetează în luna octombrie 2023, fiind angajată de  fosta conducere pe perioadă determinată. Menționăm că în anul 2023, doamna Mălina Andrei nu a fost cooptată în niciun proiect al teatrului în calitate de coregraf mai exact niciun regizor nu a solicitat să lucreze cu dumneaei în acest an”, transmite conducerea teatrului într-un comunicat de presă.

„Nu pot fi de acord cu lipsa de profesionalism instalată, cu lipsa de viziune, cu prezența obedienței ca formă de relații interumane și profesionale, amestecul nefiresc al politicului în sfera culturală și artistică invocând ca pretext banul public”, a transmis fostul coregraf al teatrului.

Este a opta plecare din teatrul din Târgu Jiu de la instalarea directoarei Mariana Ghițulescu.

Galerie foto


Vizualizări: 1,880

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: