Reabilitarea şi modernizarea Primăriei Dăneşti, aproape de final
Clădirea administrativă a primăriei comunei Dăneşti a căpătat un nou aspect. Asta pentru că s-a efectuat izolaţia termică a unităţii atât la interior, cât şi la exterior, iar uşile şi ferestrele au fost înlocuite cu altele noi. Lucrările de reabilitare şi de modernizare au fost realizate de angajaţii primăriei, deci cu fonduri reduse. Primarul Emilian Rusu spune că lucrările vor fi finalizate luna aceasta.
Clădirea a fost reabilitată atât în interior, cât şi la interior, astfel că aspectul s-a schimbat complet. Totodată, au fost înfiinţate mai multe birouri, mobilierul vechi din interior a fost schimbat cu unul nou şi au fost montate ferestre cu geam termopan. “Reabilitarea sediului primăriei atât pe exterior, cât şi pe interior este aproape de final. Lucrările au început în toamnă şi sper ca luna aceasta să fie gata. Numai materialele le cumpărăm, lucrările le executăm cu oamenii pe care îi avem angajaţi la primărie. Scutim nişte bani în acest fel. Am vopsit exteriorul, mai avem de făcut temelia şi de montat uşa din spate, iar la ferestre mai avem de pus gresia pe exterior. Cu ajutorul domnilor consilieri, s-au alocat sume pentru renovarea unui lăcaş de cult de la Văcarea. Am mai alocat sume şi pentru reabilitarea unui monument istoric din Valea Brătuii, lucrări care vor începe luna aceasta”, a declarat Emilian Rusu, primarul comunei Dăneşti.
Lucrările la două drumuri, aproape de finalizare
Autorităţile locale au demarat reabilitarea a două drumuri comunale care sunt aproape finalizate. Primăria a primit diferenţa de bani de la Guvern pentru drumul de la Merfuleşti, mai rămâne ca şi constructorul să vină pentru a executa restul lucrărilor. La drumul de la Şasa este o altă problemă, se fură dalele şanţurilor. Autorităţile caută soluţii pentru ca astfel de evenimente să nu se mai petreacă. “Avem de terminat modernizarea drumului comunal DC56 de la Merfuleşti, pe 3.5 km. Este executată lucrarea, singurele lucrări care ar mai fi de executat sunt la şanţuri şi montarea semnelor de circulaţie. Sperăm că va veni constructorul, pentru că avem diferenţa de 100 de mii lei pentru aceste lucrări. Mai avem lucrări la drumul DC 56B de la Şasa, pe o lungime de 3.5 km. Lucrările sunt pe fonduri locale, lucrăm de vreo 4 ani, în fiecare an am făcut câte un kilometru, în funcţie de bani. Mai avem de făcut dalarea şanţurilor. Problema este că dalele sunt furate de regulă şi vom încerca să găsim altă soluţie”, a mai spus primarul Emilian Rusu.