Razii în cluburi, să ia bărbații la război

Acțiuni fără precedent, în Ucraina, acolo unde ofițerii de recrutare merg în cluburi de noapte, baruri și restaurante, pentru a lua bărbații la război.

Ofițerii au făcut percheziții și la Palatul Sporturilor din Kiev, după un concert care a avut loc vineri seara, susținut de trupa rock ucraineană Okean Elzy. Imaginile video difuzate de presa locală îi arată pe ofițerii poziționați în afara ușilor sălii de concert care îi opresc pe bărbați în timp ce ies. În filmare, ofițerii par să rețină cu forța câțiva bărbați.

Au fost efectuate verificări și la Goodwine, un centru comercial de lux și la Avalon, un restaurant popular.

Este neobișnuit ca astfel de raiduri să aibă loc în capitală și arată nevoia urgentă a Ucrainei de noi recruți. Toți bărbații ucraineni cu vârste între 25 și 60 de ani sunt eligibili pentru recrutare, iar bărbații cu vârste între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara.

Un tânăr de 27 de ani a povestit că a plecat de la concert în timp ce se cânta ultima melodie, după ce a aflat despre ofițerii de recrutare. Acesta a spus că a văzut soldați și polițiști vorbind cu oamenii, dar „nu a văzut nimic foarte agresiv”.

Tânărul a precizat că bărbații se simt în pericol de a fi recrutați ori de câte ori se ies pe străzi.

Raiduri au fost efectuate și în cluburi și restaurante din alte orașe ucrainene, inclusiv Harkov și Dnipro din estul și centrul Ucrainei.

Vizualizări: 1,023

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: