Raportul-denunţ al lui Antonie: „Au vrut înlăturarea mea“
Coordonatorul mineritului din CE Oltenia, Daniel Antonie, a dat raportul Consiliului de Supraveghere. Potrivit unor surse din CS, raportul e plin de reclamaţii la Directoratul companiei. El spune că în ultimul an s-a încercat înlăturarea sa de la Divizia Minieră și că i s-au pus piedici pentru a-și face treaba. Antonie mai spune și că singurul care l-a sprijinit este președintele Directoratului, Sorinel Boza.
Daniel Antonie a întocmit un raport de activitate pe 2016 în care aduce acuzații Directoratului și directorului Ionel Ilie, despre care spune că a făcut tot ce s-a putut pentru a-l înlătura din societate. Antonie susține că, la începutul anului 2016, președintele Directoratului a dat dispoziție șefului Corpului de control din companie să caute ceva incriminatoriu despre șeful Diviziei Miniere.
Vânat de două tabere?
Antonie a vrut să le arate supraveghetorilor „atmosfera“ în care-și desfășoară activitatea. Cele mai multe probleme i le-a creat, se pare, Ionel Ilie. Antonie le-ar fi transmis supraveghetorilor că a fost vânat de două tabere, una formată de oameni din companie, și alta de politicieni. Foarte grav este că Antonie a raportat că i s-au făcut două dosare pentru deciziile pe care le-a luat el.
Şeful mineritului din Oltenia a susţinut în faţa supraveghetorilor că prima măsură a fost de a fundamenta bugetul, astfel încât să nu aibă resurse pentru a-și face planul de management. Urmarea a fost licitații anulate, servicii rămase descoperite și imposibilitatea de a face producția de cărbune pe care și-o asumase. În ianuarie 2017 s-a văzut de altfel că au fost mari probleme cu stocurile de cărbune. Pe de altă parte, Antonie susține că dacă nu ar fi insistat să se lucreze în septembrie și octombrie nu ar fi avut nici cărbunele pe care l-au avut.
A mai scris în raportul său și că acel contract pentru transportul pe calea ferată era în atributul Direcției Energetice și nu s-a luat nicio măsură, deși ar fi spus în Directorat că prestatorul nu își face treaba.
Antonie a mai raportat că a fost sabotat și de Divizia Financiară care îi întârzia aprobarea referatelor pentru materiale.
Despre problema exproprierilor, Antonie susține că a încercat să deblocheze problema și că a și vorbit cu proprietari, dar promisiunile de angajare nu erau aprobate în Directorat și că oamenii și-au pierdut încrederea în companie. El a încheiat spunând că lucrurile s-au schimbat la CE Oltenia, de la venirea lui Sorin Boza la cârma producătorului de energie.
Daniel Antonie a fost consilier județean al PSD Gorj și din această poziție a ajuns șeful Diviziei Miniere, după o experiență de muncă în carierele din companie. Ulterior, el a fost selectat pe OUG 109, deși nu îndeplinea condițiile, neavând experiență de conducere în firme de top. Fostul său șef, Laurențiu Ciurel, a și dezvăluit, după ce relațiile dintre ei s-au răcit, că a tras sfori ca să fie numit Antonie. După plecarea lui Ciurel, au fost deschise două doare penale pe numele acestuia, pentru abuz în serviciu, ambele fiind pe rolul Tribunalului Gorj.