Proteste anunțate la Târgu Jiu la finalul săptămânii

La Târgu Jiu sunt anunțate proteste în fața Primăriei Târgu Jiu, la finalul acestei săptămâni, pentru salvarea de la moarte a câinilor din adăpostul primăriei. O serie de personalități publice naționale dar și asociații locale de profil se mobilizează pentru acest protest pe rețelele de socializare.

Asociațiile din Târgu Jiu implicate în protecția animalelor dar și o serie de personalități naționale, revoltate de cazul uciderii câinilor din adăpostul primăriei, invită iubitorii de animale la o acțiune civică menită să schimbe soarta animalelor și să ducă la adoptarea cât mai multor câini.

Astfel, pentru ziua de vineri, 23 august, se anunță proteste împotriva masacrării câinilor din Târgu Jiu și pentru găsirea altor metode de reducere a populației de câini maidanezi, prin  adopție sau sterilizare.

Asociațiile de profil au făcut deja apel la cetățeni din Târgu Jiu și la iubitori de animale să vină vineri la protestul organizat în fața Primăriei Târgu Jiu.

„Cățeii omorâți la Târgu Jiu poate că nu aveau nume, dar aveau o viață. E important să nu îi uităm. Nu ne mai pot spune nimic acum, în urma lor rămân doar poveștile. Pentru ei, dar și pentru ceilalți, pentru cei care au viața pusă în pericol, vă rugăm să adoptați și să veniți vineri, 23.08, la ora 12.00, la protestul pe care îl organizăm în fața Primăriei din Târgu Jiu”, este apelul făcut pe pagina de facebook special creată pentru salvarea câinilor „Cerem dreptul la VIAȚĂ pentru câinii din Adăpostul Public Târgu Jiu”.

Protestul se dorește a fi un strigăt de ajutor venit din suferința animalelor chinuite în adăpostul primăriei și condamnate deja la moarte dar și al celor deja ucise care nu au avut nici o șansă în fața deciziilor luate de autoritățile locale.

„Ei nu sunt doar niște cifre. Ei au avut suflete și și-au pus viața în mâinile oamenilor. Să îi identificăm după numere, dar să îi identificăm și să nu îi uităm. Ne vedem vineri, 23.08, la Târgu Jiu, ora 12:00. Cerem dreptul la VIATA pentru câinii din Adăpostul Public Târgu Jiu!”, a transmis și Ioana Cosma, jurnalist și fostă realizatoare de emisiuni sportive la Pro Tv, una dintre personalitățile implicate pentru salvarea câinilor de la Târgu Jiu de la o moarte crudă, așa cum le-au pregătit autoritățile locale. 

Problema câinilor fără stăpân a luat amploare în ultima perioadă datorită neputinței autorităților de a gestiona eficient acest fenomen și a neimplicării pentru a găsi metode mai umane de a controla înmulțirea animalelor. Câinii s-au înmulțit pe străzi și au apărut și cățeluși care au crescut acolo și apoi au ajuns în adăpostul primăriei de unde, dacă nu sunt adoptați, sunt condamnați la moarte.

Există orașe mari în care s-au găsit însă metode eficiente si civilizate de gestionare a acestei probleme, fără a ucide animalele și fără a revolta comunitatea locală.

Galerie foto




Vizualizări: 2,082

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: