Gorj: Sat întreg în pericol de surpare. Primar: După multe sesizări APM a obligat CEO să facă perimetrul de siguranță 

Localnicii dintr-un sat întreg al comunei Urdari stau zilnic cu teamă că în orice moment locuințe și agoniseala de o viață poate să o ia la vale. Pentru că satul este foarte aproape de exploatarea minieră, autoritățile locale au simțit pericolul și au făcut demersuri pentru crearea unui perimetru de siguranță.


Pericolul nu a trecut, iar o dată cu venirea ploilor aceasta este iminent. A fost nevoie ca APM să oblige Complexul Energetic Oltenia să ia măsuri pentru a proteja aproximativ 100 de gospodării, la insistențele autorităților locale din Urdari.


"Satul Hotăroasa este în pericol. Toate gospodăriile de pe partea cu exploatarea minieră riscă să se surpe dacă CEO nu își face treaba. Unele locuințe sunt și la 100 de metri distanță. Se lucrează la haldare acolo, știu că este greu dar trebuie făcută perimetrul de siguranță. Am făcut nenumărate adrese și la Complexul Energetic Oltenia dar și la Agenția pentru Protecția Mediului că dacă nu intervin de urgență și vin ploile va aluneca pământul acolo. Agenția pentru Protecția Mediului a obligat CEO să facă perimetrul de siguranță. Vreau să vă spun de de doi ani de zile stau cu adrese pe capul lor să face acest perimetru de siguranță. Acum că nu le-a mai dat voie să ia cărbune, acum s-au apucat să îl facă. Pericolul e prezent și dacă vin ploi abundente să ne rugăm să nu se întâmple vreo tragedie", a declarat Mihai Calotă, primarul din Urdari.

Vizualizări: 9,213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: