Protest la Direcția Județeană de Statistică Gorj. Solicitările funcționarilor!

Încă o zi de proteste la Direcția Județeană de Statistică Gorj.

Salariații au continuat protestul spontan, desfășurat între orele 11:00-12:00, început în data de 23 noiembrie 2023.


Protestul va avea loc în fiecare zi, în intervalul orar 11:00 – 12:00, pe perioadă nedeterminată. 


”Am adoptat această formă de protest, pentru a ne exprima nemulțumirea față de salariile foarte mici raportate la importanța și complexitatea muncii noastre. În ciuda importanței activității desfășurate de personalul statistic, acesta este mai slab remunerat decât personalul din alte instituții publice, deși îndeplinește sarcini foarte complexe, cum ar fi cercetările statistice de interes național de tipul Recensămintelor Populației și al Locuțelor, Recensămintelor din Agricultură sau a altor cercetări statistice de mare volum. În competența statisticienilor intră printre altele calculul indicilor prețurilor de consum (IPC) – indicator pentru calcularea inflației la nivel național și al indicelui armonizat al indicelui de consum (IAPC) – indicator pentru determinarea inflației la nivelul statelor membre ale UE, PIB, VNB, indicatori de importanță deosebită în actualul context economic național și internațional”, transmit salariații.

Ce anume solicită funcționarii publici:


”Respectarea prevederilor din Memorandumul depus la Guvern și aprobat, încă din anul 2022, dar nepus în aplicare, respectiv:

1. Salariile de bază ale funcționarilor publici și personalului contractual din cadrul Direcțiilor Regionale și Județene de Statistică să se stabilească la nivelul corespunzător Legii-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, pentru administrația publică central;


2. Acordarea unei majorări a salariului de bază cu 15% pentru complexitatea muncii, pentru toți salariații din cadrul I.N.S și al structurilor subordonate acestuia.


Guvernul României a recunoscut că există probleme de salarizare la nivelul instituției noastre și în acest sens a fost aprobat Memorandumul cu tema: “Soluționarea problemelor de salarizare existente la nivelul Institutului Național de Statistică și al Direcțiilor Regionale și Județene de Statistică”. Documentul a fost aprobat în ședința Guvernului din data de 13.07.2022”, se arată în comunicatul de presă semnat de angajații Direcției Judetene de Statistică Gorj.

Vizualizări: 862

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: