Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Protecţia Copilului: Subiectele de examen, trase la sorţi de candidaţi

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj a organizat ieri concurs pentru funcţiile de psiholog debutant, educator, asistent social şi supraveghetor de noapte. Cei 206 candidaţi au fost repartizaţi în mai multe săli de examen, iar subiectele s-au făcut pe loc sub ochii presei şi ai candidaţilor. Pentru a înlătura orice fel de speculaţie privind aranjarea acestor posturi, directorul instituţiei, Dumitru Cotruna, a ales prin tragere la sorţi unul din candidaţi pentru a contrasemna toate lucrările.

Sediul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj s-a dovedit ieri neîncăpător pentru cei peste 200 de candidaţi înscrişi la concursul de ocupare a funcţiilor de psiholog debutant, asistent social, educator şi supraveghetor noapte. Dat fiind numărul mare de candidaţi înscrişi, aceştia au fost repartizaţi în mai multe săli de examen. Procedura de selecţie a subiectelor a înlăturat însă orice îndoială cum că posturile fuseseră aranjate anterior. Dumitru Cotruna, directorul instituţiei, a făcut subiectele pe loc sub ochii candidaţilor, într-una din sălile de examen. Iniţial, a ales prin tragere la sorţi unul din candidaţi pentru a contrasemna, la finalul examenului, toate cele 200 de lucrări. Apoi, tot prin tragere la sorţi, a ales patru candidaţi care au spus verbal câte un număr. Numărul respectiv a reprezentat pagina din lege de la care directorul a făcut subiectul de concurs. „Am adoptat această metodă de alegere a subiectelor pentru a evita discuţii de genul că sunt aranjate posturile, că sunt politice. Aşa am procedat şi la concursurile anterioare, dat fiind numărul mare de candidaţi, 400 pe 38 de posturi. Cei care au citit şi cunosc legislaţia au şanse să promoveze acest examen. Chiar dacă am organizat concursul în acest mod, sigur că mă aştept la scandaluri, asta nu va stopa gurile rele. Este nevoie de personal în această instituţie şi îmi pare rău că pe postul de medic nu s-a înscris nimeni”, a declarat Dumitru Cotruna, directorul general al DGASPC Gorj.

Salarii mici, concurenţă mare

Cât priveşte salariile aferente posturilor respective, directorul instituţiei a precizat că sunt foarte mici. „Salariile sunt minime, educatorii pe studii superioare iau în jur de 800 de lei, asta e legislaţia, în centre poate mai prind o permanenţă sau mai ia un spor de noapte atunci ajung undeva la 1.200 lei. Salariile sunt mici, dar concurenţa este mare”, a adăugat directorul Dumitru Cotruna. În ciuda salariilor mici, cei peste 200 de candidaţi de ieri s-au declarat încrezători şi pregătiţi să ocupe un post în cadrul DGASPC Gorj. „Candidez pentru educator debutant pe studii superioare. Eu zic că am şanse după cât am învăţat, concurenţa este mare într-adevăr”, a declarat una din candidate. DGASPC Gorj mai organizează şi în 20 ianuarie concurs pentru ocuparea posturilor de asistenţi medicali, infirmiere şi kinetoterapeuţi iar pe 27 ianuarie concurs pentru inspectori, muncitori calificaţi şi îngrijitori.

Vizualizări: 9,528

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: