Protecţia Copilului are nevoie de asistenţi maternali
Direcția de Protecție a Copilului Gorj caută asistenți maternali. Până acum au fost depuse doar 18 solicitări în acest sens, însă nevoia de asistenți maternali este mult mai mare, spune conducerea instituției. Principala condiție pusă de conducerea direcției este aceea ca femeile sa aibă domiciliu în apropierea municipiului Târgu Jiu.
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj are încadrați în acest moment 130 de asistenți maternali la 200 de copii. Acesta este și motivul pentru care instituția derulează o campanie de recrutare a asistenților maternali. ”Mai avem nevoie de asistenți maternali, în această perioadă avem 18 dosare depuse de gorjeni pentru a deveni asistenți maternali. Deja au început vizitele la domiciliu acestora pentru a vedea dacă îndeplinesc condițiile necesare. Cei care rămân vor urma 60 de ore de instruire, perfecționare”, a spus Mircea Andrei, directorul adjunct al DGASPC Gorj.
În campania de anul acesta, principala condiție este vârsta cuprinsă între 25 și 50 de ani, dar și un domiciliu cât mai aproape de municipiul Târgu Jiu. ”Acești copii trebuie să crească în grija asistenților maternali ca în propria familie, să se ocupe de educația și de creșterea lor până la vârsta de maxim 26 de ani, când se finalizează ultima formă de învățământ. Salariul mediu este în jur de 1.300 de lei la care se adaugă cei 600 de lei, alocația maternală a copilului”, a spus Mircea Andrei, directorul adjunct al DGASPC Gorj.
Conducerea DGASPC Gorj a retras în acest an un singur atestat de asistență maternală pe motiv că femeia ar fi ascuns direcției că fata pe care o avea în grijă ar fi încercat să se sinucidă. Cazul se judecă în prezent pe rolul instanțelor de judecată.