Propunerea unui arhitect din Târgu Jiu pentru faleza Jiului. Răspunsul primarului!

Arhitectul gorjean Sabin Cornoiu a venit cu o propunere inedită pentru  amenaja faleza Jiului. Piste de biciclete și un spațiu de plimbare și relaxare. A publicat ideile pe Facebook și deși toată lumea le vede interesante și demne să schimbe această zonă acum plină cu buruieni, municipalitatea spune că nu poate face mare lucru dacă Hidroelectrica nu cedează acest teren.

Arhitectul Sabin Cornoiu a postat pe Facebook ideile sale. Spune că se gândește la acest proiect de când era în facultate. „Eram prin facultate când am avut un gând de a amenaja faleza râului Jiu. Nu țin minte să fi existat vreo idee sau un proiect pentru amenajarea ei. Acum câteva luni de zile gândul a revenit iar de data aceasta mi-am făcut timp pentru el. Am fost acolo ... am măsurat, fotografiat, plimbat iar rezultatul este o linie pietonală de aproximativ 1,8 km ce face legatura dintre parcul Central Constantin Brâncuși și zona 9 mai (mall Târgu Jiu)”, a scris pe Facebook Sabin Cornoiu și a postat și câteva fotografii cu propunerile sale.

„Este o schimbare, este un concept, este o legatură cu râul, este un fel de continuare al ansamblului monumental Calea Eroilor, este o legătură dintre zona de nord și zona de sud a orașului, este o alee pietonală”, a mai completat acesta. 

Târgujienii au aplaudat ideea, dar nu se știe dacă va fi pusă în practică. Edilul Marcel Romanescu a transmis că terenul nu aparține primăriei așa că nici nu ar putea interveni.

„Proiectul lui Sabin Cornoiu, referitor la aleea de pe digul Jiului, este unul superb. Suntem gata să-l susținem dacă terenul respectiv ar putea fi cedat primăriei. În momentul de față el este în proprietatea statului și se află în administrarea Hidroelectrica. Rămânem deschiși oricăror propuneri de acest gen și suntem gata să colaborăm cu tinerii care doresc să se implice în modernizarea municipiului Târgu Jiu”, a transmis primarul.

Galerie foto



Vizualizări: 3,830

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: