Promisiuni din partea Guvernului: salarii mai mari și ambulanțe noi. Un gorjean, la masa negocierilor

Serviciile Județene de Ambulanță au nevoie de personal de specialitate, dar și de mijloace de transport noi pe care să le folosească în intervențiile pe care le au. Aceste aspecte au fost aduse în atenția primului ministru Marcel Ciolacu, în cadrul unei întâlniri care a avut loc între reprezentantul Guvernului și Biroul Executiv al Federației Naționale Ambulanța.

Un alt aspect discutat a fost legat de salariile angajaților din sistem. La această întâlnire a participat și Ionel Ianc, vicepreședinte al Federației Naționale Sindicale Ambulanţa și angajat al SAJ Gorj.

„Aceste consultări au avut în vedere măsurile de asigurare a resurselor necesare pentru desfăşurarea activităţii serviciilor de ambulanţă. Acest serviciu medical va fi dotat cu noi ambulanţe, procedura de achiziţie publică fiind deja iniţiată, demers ce vine ca răspuns la una dintre necesităţile pregnante transmise de reprezentanţii sindicatului. Asigurarea resursei umane – personal medical de intervenţie - a fost un alt subiect discutat. Prim-ministrul a punctat faptul că pot fi organizate concursuri pentru ocuparea unui număr de 360 de posturi vacantate în cursul anului trecut, urmare a aprobării de către Guvern a unui Memorandum în acest sens”, a transmis Ionel Ianc, vicepreședintele Federației Naționale Sindicale Ambulanţa. 

De menționat este faptul că pentru posturile vacantate în acest an, pot fi organizate concursuri fără a mai fi nevoie de aprobarea acestui demers prin Memorandum al Guvernului.

Galerie foto


Vizualizări: 1,674

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: