Proiect unic ce va ajuta competiţiile sportive din România
”Ultra Orienteering” este primul proiect din România care ajută organizatorii de competiții sportive să administreze mai ușor evenimentele. Proiectul open-source, numit „Ultra Orienteering”, este realizat de Asociația ”Drumeții Montane”, prin voluntarii Alexandru Cănăvoiu și Petronel Postolache. Târgujianul Alexandru Cănăvoiu este implicat de mai mulți ani în acest gen de voluntariat.
Proiectul este compus din mai multe software-uri și instrucțiuni referitoare la realizarea stațiilor pentru înregistrat timpii participanților între anumite puncte de control. ”Se pot organiza competiții sportive într-o singură zi sau pe mai multe zile, organizate mai bine și mult mai interactive, fiindcă se calculează timpii participanților la secundă, instant, și se afișează clasamentele imediat”, spun realizatorii acestui proiect. De altfel, proiectul îți oferă posibilitatea să îi modifici software-urile și stațiile care sunt programabile și, chiar mai mult, se poate adăuga și o mini-imprimantă pentru ca la finalul traseului fiecare participant să primească un raport cu traseul lui și timpii intermediari.
Proiectul „Ultra Orienteering” a fost testat pentru prima dată la Festivitatea de Premiere a Campionatului Național de Turism Sportiv “Ștafeta Munților” 2015, iar cei care l-au testat au fost impresionați, așa încât anul acesta proiectul va fi folosit la proba de Orientare a acestei competiții naționale. ”Dacă ești pasionat de natură și dorești să evadezi din oraș, te invităm alături de noi la cele șapte evenimente din 2017. Detalii despre campionat pe www.stafetamuntilor.ro . Invitațiile pentru fiecare eveniment în parte sunt publicate cu minim o lună înainte de data evenimentului”, au mai spus tinerii. Asociația ”Drumeții Montane” a plecat la drum lung cu încrederea că va reuși să-i educe pe cei de lângă ei într-un spirit verde și cu dorința de a face cât mai multe acțiuni pentru a proteja natura.