Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Profit record la Hidroelectrica. Cea mai performantă companie din România!

Hidroelectrica a obţinut un profit net de 1,36 miliarde de lei în 2017 - maxim istoric - şi de 485 de milioane de lei în trimestrul I 2018, în condiţiile în care preţul energiei a scăzut, iar numărul de salariaţi şi salariile au crescut, a declarat luni directorul general al companiei, Bogdan Badea.

„Veniturile din exploatare au scăzut uşor, de la 3,3 miliarde de lei în 2016 la 3,2 miliarde de lei în 2017, pe fondul evoluţiei fluctuante a preţurilor la energia vândută, dar EBITDA (n.n.- profitul înainte de taxe, depreciere şi amortizări) a crescut consistent, de la 67% la 69%, astfel că am obţinut un profit net de 1,36 miliarde de lei - maxim istoric”, a spus Bogdan Badea.

„Şi trimestrul I 2018 a fost extrem de bun, cu un EBITDA de 74% şi o marjă de profit de 50%, profitul net fiind de 485 de milioane de lei”, a declarat directorul general al Hidroelectrica, într-o conferinţă de presă.

Oficialul a explicat aceste performanţe printr-o administrare mai atentă a tuturor resurselor şi o organizare a agendei de lucrări astfel încât să nu fie întreruperi pentru mentenanţă în perioade cu cerere mare de energie. „Am evitat lucrările de mentenanţă în perioade de vârf, astfel ca în semestrul I să avem cât mai puţine grupuri în reparaţie. Suntem cu toţi indicatorii pe creştere, pentru că am reuşit să producem mai multă energie la preţuri mai mici”, a explicat Bogdan Badea.

În plus, începând din 2018, Hidroelectrica nu mai livrează energie la preţuri reglementate, după ce în 2017 livrase 1,13 TWh în astfel de condiţii limitative. Hidroelectrica are contractată energie şi pentru 2019 şi chiar pentru anul 2020, fiind „parte din politica societăţii de a vinde în avans cât mai multă energie, pentru asigurarea stabilităţii preţurilor”, a mai spus Bogdan Badea.

Managementul Hidroelectrica a decis ca 90% din profitul obţinut în 2017 să fie distribuit acţionarilor sub formă de dividende, „pentru a transmite investitorilor - în perspectiva listării - că Hidroelectrica este o companie care dă dividende”, a mai menţionat directorul general al societăţii.

Vizualizări: 731

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: