Probleme de management la AJPIS Gorj, instituția care controlează centrele de bătrâni. Moreanu a aflat de centrul de la Țicleni de pe Facebook

Natalia Moreanu, director la Agenția pentru Prestații Sociale Gorj, instituția care controlează centrele pentru bătrâni, precum cel de la Țicleni, fuge de răspundere. Moreanu refuză să facă declarații presei despre situația de la Țicleni și despre cum instituția pe care o conduce nu a luat nicio măsură. Mai mult, se pare că Moreanu a aflat despre centrul fără licență de pe Facebook. Întâmplător, înainte cu o zi de începerea controalelor. 


După scandalul azilului groazei din Voluntari, Guvernul a dat dispoziții de control în toate județele. Astfel, a fost depistat un centru care funcționa fără autorizație de la Agenția Județeană de Prestații și Inspecție Socială. (AJPIS) Gorj, dar nici de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj.


Șapte bătrâni erau găzduiți într-o casă din Țicleni, care servea drept azil pentru vârstnici. Potrivit informațiilor de la fața locului, bătrânii erau bine îngrijiți, însă spațiul în care locuiau și pentru care plăteau lunar bani nu era autorizat pentru servicii de îngrijire a vârstnicilor.


Situația arată, de fapt, cât de dăunătoare sunt instituțiiile publice care nu funcționează și sunt doar locuri de muncă pentru diverse persoane. 


Potrivit unor surse din Țicleni, centrul a mai fost vizitat și altă dată de organele de control, a primit amenzi, însă bătrânii au fost lăsați acolo. Nu a știut însă AJPIS Gorj. Activitatea a continuat la Țicleni. 

Instituția Prefectului a solicitat șefei AJPIS Gorj, Natalia Moreanu, lista cu toate centrele de asistență socială, unde urmau să înceapă verificări. Aceasta a transmis o listă, după care a revenit cu încă un nume despre care a spus că a aflat dintr-o postare pe Facebook!

Culmea este că a aflat despre această asociație care funcționa cu un centru de bătrâni de câteva luni dintr-o postare pe Facebook chiar înainte cu câteva ore de trimiterea echipelor de control în județ. Moreanu va trebui să explice haosul din centrele de asistență socială, mai ales că este la cârma acestei instituții de ani de zile. 


Natalia Moreanu a fost numită în funcție în 2019, iar la vremea respectivă se vehicula că ar fi o persoană apropiată de PSD.

Vizualizări: 3,676

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: