Primele audieri în dosarul lui Condescu

Procesul în care fostul președinte de la Pandurii, Marin Condescu, și adjunctul său, Viorel Temelescu, sunt acuzați de comiterea mai multor ilegalități în perioada în care au condus clubul de fotbal a început ieri la Tribunalul Olt cu audierea celor doi.

Mai bine de patru ore au stat aceștia față în față cu judecătorul de caz pentru a lămuri toate acuzațiile ce le sunt aduse, procesul începând cu dreptul pentru amândoi, după ce firma Edenred a comunicat instanței că nu se constituie parte civilă. Firma respectivă era considerată de procurorul de caz ca prejudiciată după ce ambii inculpați ar fi falsificat trei contracte de cesiune de creanțe, Edenred fiind societatea care furnizează tichete de masă pentru mineri și energeticieni. Acum societatea a comunicat instanței că și-a primit banii și că nu există vreun prejudiciu, deci nici motive pentru a se constitui parte prejudiciată în dosar, lucru pe care Condescu îl susținea chiar de anul trecut.

Doar Clubul Sportiv Pandurii s-a constituit parte civilă în dosar, apărătorii celor doi inculpați remarcând însă că documentul ar fi fost înaintat sub semnătura fostului președinte Mihai Prunariu la o zi după ce acesta ar fi luat decizia de a se retrage din funcția de președinte. Pandurii a depus documentul prin care se constituie parte prejudiciată de către Condescu și Temelescu în condițiile în care echipa de fotbal a cunoscut cele mai mari performanțe sportive în perioada în care cei doi erau în fruntea clubului, la termenul de ieri până și judecătoarea de caz interesându-se ce s-a întâmplat de echipa a ajuns aproape de retrogradare. „Judecata divină e mai rapidă uneori decât cea a oamenilor”, a răspuns Condescu la întrebarea care i s-a adresat, stârnind rumoare în sala de judecată.

După audieri fostul președinte a reafirmat ceea ce spunea și acum un an, când procurorul Emil Moța încerca să obțină arestarea sa preventivă și a lui Temelescu, dând asigurări că nu a comis ilegalități în perioada în care a condus Pandurii. „Am spus-o de fiecare dată și o voi repeta până la sfârșitul acestui proces. Nimic din ceea ce s-a întâmplat la Clubul Pandurii cât am fost eu președinte nu a fost de natură penală sau ilegal. În rechizitoriul prin care suntem trimiși în judecată sunt mai multe neadevăruri pe care va trebui să le dovedim în fața instanței și avem convingerea că adevărul se va afla până la urmă. Fiind într-o asemenea funcție cu o asemenea responsabilitate trebuie să facem față la toate minciunile. Important este că nu s-au întâmplat fapte de natură penală și asta contează cel mai mult”, a spus Condescu, fostul președinte refuzând să facă vreun comentariu cu privire la situația în care a ajuns Pandurii la finalul turului de campionat.

Condescu ar avea probabil multe de spus despre cele întâmplate la Pandurii fie și numai toamna aceasta, însă este sub control judiciar iar măsura dispusă de instanță presupune, printre altele, interdicția de a trece pe la sediul fostei echipe de fotbal, nefiindu-i interzis însă să își dea și cu părerea despre ce se întâmplă pe acolo. El are interdicție, de asemenea, de a trece pe la sediul Complexului Energetic Oltenia și pe la cel al sindicatelor pe care le-a condus, dar și de a lua legătura cu martorii din dosar, ieri avocații săi solicitând ridicarea măsurii controlului judiciar, o măsură care recent a fost declarată neconstituțională de către Curtea Constituțională. Instanța a rămas să ia o decizie referitoare la cererea respectivă, procesul fiind programat să continue luna viitoare, după sărbători, cu un nou termen. Judecata se desfășoară la Tribunalul Olt în baza unei decizii a Curții de Apel Craiova, la solicitarea procurorului care a instrumentat dosarul respectiv.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: