Primar: Mi se par ciudate criteriile de eligibilitate la AFIR

Un primar din județul Gorj vrea să ceară clarificări la AFIR în ceea ce privește condițiile de eligibilitate ale proiectului. Edilul din Vladimir susține că în loc să încurajeze depunerea proiectelor, în fapt sunt dezavantajate comunele care au mai obținut fonduri pentru diferite investiții.

Marius Vijulan, viceprimarul cu atribuții de primar din comuna Vladimir, lucrează la un proiect pentru obținerea unei finanțări prin AFIR pentru asfaltarea unui drum. Edilul se plânge de criteriile de eligibilitate care sunt de-a dreptul ciudate.

”Este o întreagă nebunie cu acest AFIR. Pur și simplu suntem penalizați la punctaj dacă am mai obținut finanțări de aici. Noi vrem să facem un drum și am solicitat finanțare și pierdem 7 puncte pentru că am mai făcut asfaltări prin AFIR. Am primit 1.000.000 de euro în 2015 pentru drumuri și 2.000.000 de euro pentru un cămin cultural. În loc să încurajeze primarii care fac proiecte și investiții, efectiv îi penalizează la punctaj, ceea ce este o aiureală. Nu e normal să descurajezi un om care muncește. Mai mult decât atât au și o formulă de calcul foarte ciudată pentru acordarea investițiilor. Mie pe acest proiect pot să îmi aprobe finanțarea numai a 4 kilometri de drum”.

Edilul este decis să ceară în scris clarificări pentru că i se par ciudate rău ghidurile în forma actuală.„Este destul de ciudat v-am spus. Nu e normal așa ceva. Am vorbit și eu cu colegii din primărie și sper să mai modifice câte ceva. Noi o să cerem la AFIR și un punct de vedere în scris să vedem care este situația exactă”, a mai spus Marius Vijulan.

Vizualizări: 3,054

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: