Primar: M-am retras din ADIS pentru că nu beneficiam de nimic, doar să ia șmecherii salarii mari

Mai mulți primari gorjeni au decis să se retragă din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară în domeniul Serviciilor Publice de Salubrizare ”ADIS” Gorj.  Este vorba de comunele Drăgotești, Ciuperceni și Slivilești. Edilii explică decizia luată prin faptul că plăteau o cotizație anuală fără să aibă un beneficiu.

Comuna Slivilești plătea anual către ADIS Gorj o cotizație de aproximativ 8.000 lei, degeaba consideră primarul. Sorin Bucurescu Spune că banii se duceau în buzunarele unor șmecheri pentru plata salariilor.

”M-am retras cu scandal din ADIS Gorj pentru că nu voiau să îmi dea voie să mă retrag. Nu aveam de ce să plătesc anual o cotizație de 8.000 de lei din bugetul local, fără să am nici un beneficiu. Este acolo un grup de șmecheri care își ia salarii bune din banii noști fără să facă nimic. Efectiv mă țineau cu forța în asociație și de abia i-am convins să voteze plecarea comunei Slivilești. Eu am contrat cu o firmă de salubrizare din Severin, am cel mai mic preț din Gorj la gunoi, au venit toate instituțiile în control, sunt în regulă, nu aveam de ce să mai stau în ”ADIS” doar să cotizez la șmecheri. Mi-au pus condiție că votează ieșirea mea din asociație dacă plătesc cotizația pe 2 ani, altfel mă dau în judecată. Sper să nu facă greșeala asta că fac scandal de află toată țara”, a precizat Sorin Bucurescu.

Și primarul din comuna Ciuperceni s-a retras tot din acest motiv, deși în primă fază a fost un susținător al acestei asociații. ”Noi, primăriile, trebuia să plătim o cotizație anuală la această asociație, iar în primă fază am fost un susținător al ADIS Gorj, dar atâta timp cât nu avem nici un beneficiu nu aveam de ce să mai fiu acolo. Nu pot să dau o cotizație degeaba. Dacă vor veni cu soluții și proiecte concrete, în secunda doi comuna Ciuperceni va fi din nou în acea asociație”, a spus primarul Daniel Dobrescu

După plecarea celor trei comune, Slivilești, Drăgotești și Ciuperceni, la ADIS au aderat alte două localități. Este vorba de Municipiul Motru și comuna Bălești.

Vizualizări: 3,535

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: