Primar: Guvernul ne-a băgat în șomaj

Deși Guvernul a aprobat rectificarea bugetară, primăriile vor primi bani abia după data de 15 octombrie. În acest context, mai mulți edili din Gorj se confruntă cu incapacitatea de a plăti salariile celor angajați. 

Primarul comunei Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, spune că este pentru prima dată când se confruntă cu o astfel de situație: “Pentru unitățile administrativ teritoriale, rectificarea se va face undeva după data de 15 octombrie. Asta înseamnă ca trebuie să mai așteptăm, să ne chinuim până vine rectificarea și către primarii. Încercăm să prioritizăm modul în care funcționăm în această perioadă, cu toate ca ordonanța spune ca nu mai avem voie să cumpărăm nici măcar coli sau tonere pentru imprimantă. E o chestiune destul de delicată. Guvernul efectiv ne-a băgat în șomaj. Nu s-a mai întâmplat niciodată așa ceva. Nici bani nu avem, dar nici să mai facem nimic nu putem”, a afirmat acesta la Radio Infinit.

Edilul a discutat deja cu angajații pentru aface economie: ”Am luat legătura cu cei de la Electrica și am făcut o solicitare prin care mi-am exprimat dorința ca facturile de energie, în perioada aceasta, să fie reeșalonate pentru alte dăți. Am trasat sarcini la toți angajații primăriei să folosească hârtia și tonerele de la imprimantă doar pentru nevoi stricte. Investițiile sunt blocate. Suntem într-o situație de avarie. Este o situație fără precedent”.

Vizualizări: 1,028

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: