Primar din Gorj: O să ajung să mă pun amanet că nu am de unde să iau banii pentru cofinanțări

Un primar din județul Gorj este disperat că nu poate asigura cofinanțările pentru proiectele pe care le are în desfășurare, finanțate din fonduri europene. Ion Bârcă, edilul din Turburea, speră totuși într-un sprijin de la Consiliul Județean, în caz contrar nu are soluție.

Nu mai puțin de trei investiții cu finanțare europeană sunt acum în execuție la Turburea, iar în acest moment primăria este în incapacitate de a plăti cofinanțare.

”Vreau să vă spun că sunt disperat. Am început reabilitarea rețelei electrice și am de dat o cofinanțare de 200.000 de lei, avem în execuție anveloparea unui bloc unde și acolo am o cofinanțare de 180.000 de lei, iar la reabilitarea energetică a primăriei mai am și acolo de dat partea noastră de la bugetul local 200.000 de lei. Nu am nici un ban și nu am de unde să fac rost”, a spus Ion Bârcă.

Edilul speră totuși că nu va fi lăsat fără sprijin de autoritățile județene. ”Nu am fost niciodată în această situație. Nu știu de unde o să iau eu banii ăștia ca să asigur cofinanțările. Sper să nu mă lase domnul președinte Cosmin Popescu tocmai acum. Eu am încredere în dumnealui că mereu m-a sprijin.  În caz contrar nu îmi rămâne decât să mă duc să mă pun amanet”, a mai spus Bârcă.

Vizualizări: 2,773

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: