Premierii din trei țări merg la Kiev

Premierii Republicii Cehe, Poloniei şi Sloveniei se deplasează marţi cu trenul la Kiev pentru a arăta sprijinul Uniunii Europene pentru Ucraina, aceasta fiind prima vizită a unor lideri străini în capitala acestei ţări după începerea invaziei militare ruse, transmite Reuters. 

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a scris pe Facebook că vizita la Kiev are loc în a 20-a zi a „agresiunii criminale lansate de preşedintele rus Vladimir Putin contra Ucrainei”.

„În astfel de vremuri atât de dificile pentru lume, este datoria noastră să fim acolo unde se face istoria, pentru că nu este vorba despre noi, ci despre viitorul copiilor noştri care merită să trăiască într-o lume fără tiranie”, a afirmat el.

Prim-miniștrii Poloniei, Sloveniei și Republicii Cehe au plecat cu un tren cu destinația Kiev pentru a se întâlni cu președintele ucrainean Volodymyr Zelenski și cu prim-ministrul Denys Shmyhal, transmite digi24.ro.

Republica Cehă şi Polonia, membre ale UE şi ale NATO, se află printre cele mai ferme susţinătoare ale Ucrainei după începerea invaziei militare ruse.

Vizualizări: 1,020

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: