Pregătiri pentru Festivalul Sarmalelor și Piftiilor de la Peștișani

Unul dintre cele mai așteptate festivaluri gastronomice ale toamnei, Festivalul Sarmalelor și Piftiilor „In memoriam Radu Ciobanu”, va avea loc duminică, 29 septembrie, începând cu ora 12:00, în zona Nucet, comuna Peștișani.

Evenimentul aduce în prim-plan tradițiile gastronomice din Gorj.

Festivalul va debuta cu un concurs gastronomic dedicat sarmalelor și piftiilor, două dintre cele mai îndrăgite preparate din această zonă. Spre deosebire de alte regiuni din țară, la Gorj piftiile (sau răciturile) sunt servite împreună cu sarmalele fierbinți, un obicei care va fi prezentat și oaspeților din afara județului. La concurs vor participa atât bucătari profesioniști din industria ospitalității, cât și gospodine iscusite din tot Gorjul, care se vor întrece în măiestria preparatelor tradiționale.

Pentru cei mici, organizatorii au pregătit ateliere de creație, în care copiii își vor putea pune imaginația la lucru, iar meșterii populari vor expune obiecte de lut și alte meșteșuguri tradiționale, oferind posibilitatea vizitatorilor să achiziționeze vase tradiționale.

Pe lângă concursul de sarmale și piftii, vizitatorii vor putea savura o varietate de preparate tradiționale românești, printre care se numără tocanul de oaie, fasolea cu afumătură, pomana porcului și friptura la proțap.

Seara se va încheia cu un program artistic special, care va combina folclorul autentic românesc cu muzica ușoară, oferind un spectacol de neuitat tuturor celor prezenți.

Evenimentul se va desfășura între orele 12:00 și 24:00.

Vizualizări: 2,852

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: