Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Pregătiri la Rovinari pentru cuplarea grupului 5 la SEN

Încep pregătirile pentru punerea în funcțiune a celui mai modern grup energetic pe bază de cărbune din România. E vorba de grupul 5, de la Termocentrala Rovinari, care ar trebui să livreze energie chiar de la sfârșitul acestui an. 

Ar fi însă o mare problemă încă nediscutată public. E mare nevoie de cărbune.

O confirmă și Constantin Popescu, fost șef din Complexul Energetic Oltenia, care a subliniat că au fost probleme în acest an din cauza lipsei cărbunelui. „În curând, colegii se acolo se pregătesc să dea startul oficial, să facă cuplarea cu Sistemul Energetic Național la grupul 5 din Rovinari. CEO poate să-și mențină targetul de trei grupuri energetice funcționale, poate să livreze Sistemului Energetic undeva la 900 de MW, ajutându-se și de Turceni, doar că de data aceasta e nevoie de o reorganizare aplicată a carierelor miniere. Nu e posibil să nu ajungi în momente de vârf, să nu poți livra din cauza lipsei cărbunelui”, a spus Constantin Popescu, fost membru în Directoratul CEO.

Acesta a mai punctat că trebuie făcută o reorganizare a carierelor miniere și personalul să fie mutat în zonele unde există cărbune. Așa, randamentul ar fi altul. „E o lipsă de cărbune care se perpetuează în ultimii trei ani. Nu neapărat starea tehnică a utilajelor, cât lipsa de personal și coerența în repartizarea personalului. Anumite cariere care trebuiau închise trebuie închise. Nu se închid pentru că influențele politice s-au dus până la nivel de maistru, paznic și femeie de serviciu și lipsește decizia de a muta personalul. Nu îi țin fără să facă nimic, dar randamentul e foarte scăzut. Oamenii aceia pot fi trimiși la un alt loc de muncă, la Pinoasa, Roșia, Tismana, unde e nevoie de personal ca acele cariere să producă dublu sau triplu cărbune ca să putem funcționa la capacitate maximă. E o chestie de management”, a mai spus Constantin Popescu într-o emisiune la Radio Infinit.

Constantin Popescu a fost membru în Directoratul CEO, dar a fost ales primar al orașului Turceni, urmând să-și preia mandatul în această toamnă.

Vizualizări: 2,948

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: