Amenință cu greva generală

Minerii se gândesc la grevă generală. Supărați din cauza Legii Pensiilor, sindicaliștii din Federația Națională Mine Energie anunță că vor strânge semnături pentru a declanșa un protest de amploare. Decizia va fi luată într-un congres național peste câteva zile.

Liderul FNME, Dumitru Pîrvulescu, a declarat, la Radio Infinit, că nemulțumiri nu sunt doar în rândul minerilor din Gorj sau din Valea Jiului, ci și printre salariații de la Hidroelectrica sau Nuclearelectrica.

“Nemulțumirea vine de la unitățile unde avem sindicate, plecând de la Valea Jiului, Oltenia, Hidroelectrica, Nuclearelectrica. Iar Legea Dialogului Social care se aplică de doi ani dă posibilitatea federațiilor și confederațiilor ca atunci când Guvernul face politici economice și sociale împotriva salariaților, entitățile sindicale să poată declanșa greva. Nemulțumirile sunt profunde. Jumătate plus unu din colegi trebuie să fie de acord cu această formă. Pe valul de nemulțumiri care s-a declanșat, cred că vom strânge semnături pentru grevă”, a spus Dumitru Pîrvulescu.

Primarul unei comune unde mineritul a fost baza e de părere că recalcularea pensiilor a fost mai mult „o batjocură” pentru că mulți foști mineri au primit decizii pe minus. „Revoluția Pensiilor e, de fapt, o minciună, o batjocură la adresa a mai mult de jumătate din pensionari. Peste 20 de mii de pensionari din Gorj au pensii mărite doar în statistică. Cu câteva sute de lei, sub 1281 de lei, pensia minimă”, a reacționat primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman.

Vizualizări: 2,779

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: