Prăjitură cu brânză şi portocale. Fără coacere!
O prăjitură rapidă şi uşor de făcut este cea cu cremă de brânză şi portocale. Este de sezon şi le va reuşi şi celor care trec ocazional prin bucătărie.
Ingrediente pentru blat: 1.5 căni de biscuiți graham mărunțiți, ½ cană de unt topit, 2 linguri de zahăr.
Ingrediente pentru cremă: 1.5 cană de cremă de brânză, 390 g de lapte condensat
⅓ cană de zahăr, 2 linguri de zest de lămâie, 1 cană de suc de portocală, ½ linguriță de extract de portocală, ⅓ cană de zahăr pudră, 1 cană de frișcă grasă.
Mod de preparare:
Puneți într-un bol biscuiții mărunțiți, untul topit și zahărul. Amestecați compoziția până la omogenizare.
Tapetați o formă pentru copt cu folie alimentară și puneți în ea amestecul de biscuiți. Presați bine blatul cu mâinile și dați-l apoi la frigider.
Amestecați cu ajutorul mixerului crema de brânză, laptele condensat și zahărul, până rezultă o masă omogenă.
Adăugați zestul de portocală, sucul de portocală și extractul de portocală. mestecați compoziția până la omogenizare.
Într-un alt bol, combinați zahărul pudră și frișca. Amestecați bine până la omogenizare.
Combinați compoziția de frișcă cu cea de brânză. Amestecați-le cu ajutorul mixerului, până la omogenizare.
Turnați crema pregătită peste blatul de biscuiți. Dați prăjitura la frigider.
Când e gata, porționați prăjitura și decorați-o cu felii de portocală.