Ceai fierbinte de merișoare

Un ceai fierbinte este binevenit după câteva ore de stat în frig. Ceaiul nu trebuie să fie neapărat banal. Iată o rețetă interesantă de ceai fierbinte de merișoare.

Ingrediente: 

- 3 l și jumătate de apă
- O pungă de merișoare uscate (250 g) sau 300 g merișoare proaspete
- 300 g zahăr (sau 200 g miere de albine)
- Sucul de la două portocale
- Sucul de la două lămâi
- 12 cuisoare intregi
- 2 batoane de scortisoara

Apa și merișoarele se fierb la foc mic timp de 20 min. După ce au fiert merișoarele, se ia recipientul de pe aragaz, se adaugă restul ingredientelor, se amestecă până la dizolvarea zahărului sau a mierii și se mai lasa încă 20 de minute acoperit.

Vizualizări: 1,363

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: