Povestea dramatică a bunicului care a jucat în curtea spitalului
Bunicul din Gorj care a devenit viral după ce a încins o sârbă în curtea spitalului, după ce a fost vindecat, are o poveste de viață impresionantă. În vârstă de 60 de ani, Teodor Popescu a fost spitalizat mai bine de o lună în spitalul din Târgu-Cărbunești. Infectată a fost și nepoțica lui, în vârstă de doar 15 ani. Are grijă de ea ca de ochii din cap încă de când avea doar câteva zile.
31 de zile a stat în spital Teodor Popescu. Nepoțica lui, cu zece zile mai puțin, pentru că a învins mai rapid virusul. A fost externată și s-a întors acasă. Când a scăpat și el de Covid 19, bunicul ei a jucat de bucurie în curtea spitalului. Dar nu a fost prima dată.
În fiecare zi, juca în salon ca să uite de virus. Asta în ciuda faptului că primele zile în spital au fost destul de dificile pentru el. „Până în mijlocul curții, am jucat horă de mână, acolo am lăsat bagajele și am trecut pe sârbă. A fost momentul meu de descătușare, cinci săptămâni de spitalizare, bucurie extraordinară că vin acasă la Elena, bucurie că m-am debarasat de virusul ăsta care mi-a dat viața peste cap. Zicea doamna doctor să fiu atent, să nu cumva să fac infarct. Cele mai grele au fost primele nouă zile. Plămânii au funcționat ca la 25 de ani pentru că nu fumez, nu beau cafea, nu beau alcool, dar mi-a afectat inima și rinichii mai mult. Nici apă nu puteam să beam, aveam febră, nu aveam gust”, a mărturisit bărbatul din Văgiulești.
De zece ori a fost testat până a ieșit din spital. El, la Cardiologie, nepoțica lui, la Pediatrie. Țineau legătura prin telefon sau bunicul o mai vizita pe fetiță în salon. Despre cadrele medicale, bărbatul a avut numai cuvinte de laudă în toată această perioadă. „Zece teste mi s-au făcut mie și fetei i s-au făcut șase. A fost o perioadă grea. Nu aș vrea să aibă nimeni virusul acesta. Este foarte greu, simțeam că cedez cu fiecare zi. Nu era zi în care să nu joc hore, sârbe și în salon. În 76-78, am fost la Doina Gorjului. În felul acesta, am reușit să supraviețuiesc și am avut o doctoriță nemaipomenită. Îmi spuneau medicii că mă vedeau pe camera de supraveghere din salon. Fetei i-au adus cadrele medicale bloc de desen să deseneze, ea pictează pe pânză acasă”, a mai mărturisit Teodor Popescu.
Fetița a rămas în grija lui de când avea câteva zile. Amândoi au trecut prin multe încercări. În urmă cu 14 ani, casa a sărit în aer în urma unei explozii. Soția și soacra sa au murit. Fata a fost singura supraviețuitoare. Câțiva ani mai târziu, trenul în care bărbatul și fetița se aflau a luat foc și a fost nevoit să spargă geamul ca să iasă afară. A sărit cu fetița în brațe și acum sunt amândoi sănătoși. Nepoata lui a desenat icoane în perioada internării în spital și vrea să urmeze cursurile Liceului de Arte din Târgu Jiu.
Cât privește sursa infecției cu Covid 19, Teodor Popescu este de părere că s-a infectat pe bani. Înainte de Paște, a schimbat niște bani la o casă de schimb valutar din Motru și, câteva zile mai târziu, au apărut și primele simptome de coronavirus și apoi a ajuns la spital cu tot cu nepoata sa.