Poliţiştii din Bistriţa au tras pe dreapta donaţiile minerilor

Speranţele şi gândurile de bine pe care liderii sindicali aflaţi în fruntea convoiului ce a plecat ieri dimineaţă spre Dorohoi s-au năruit ieri după-amiază la Bistriţa Năsăud, unde coloana a fost nevoită să tragă pe dreapta din cauza unui banal accident. Poliţiştii de acolo susţin că una dintre maşinile plecate din Târgu Jiu ar fi distrus un semn de circulaţie într-o intersecţie, tirul netrecând prea uşor pe acolo, motivul fiind unul numai bun de ţinut întreaga coloană pe loc timp de câteva ore.

Lideri ai Uniunii Sindicale Mine Energie Oltenia n-au dormit aproape deloc ieri noapte, maşinile încărcat cu donaţiile membrilor de sindicat strângându-se în apropierea parcului Coloanei Infinitului în jurul orei 4.00. Sindicaliştii erau conştienţi că au mult de mers până la Dorohoi, acolo unde trebuia să ajungă aseară convoiul, iar pentru asta şi-au sacrificat nu doar masa caldă, ci şi o noapte de somn pentru a veni cât mai repede în ajutorul sinistraţilor. „Am observat că fraţii noştri din Moldova au probleme cu apele care le-au inundat casele, motiv pentru care minerii din Societatea Naţională a Lignitului Oltenia au renunţat la masă. Mergem cu 5-6 maşini de alimente pentru a-i ajuta pe fraţii noştri care trec prin momente dificile”, spunea Jan Duncescu, înainte de a pleca din Târgu Jiu.

Trataţi ca nişte infractori

Şeful coloanei a fost Constantin Ureche, cel care, pe traseu, avea să îşi schimbe impresia încă o dată despre cât de interesate sunt autorităţile în a veni în sprijinul sinistraţilor. Un banal incident produs în judeţul Bistriţa Năsăud a tras toată coloana pe dreapta pentru câteva ore bune, planurile sindicaliştilor de a ajunge aseară la sinistraţi fiind date peste cap de un semn de circulaţie dintr-un sens giratoriu. Ureche afirmă că deplasarea convoiului a fost oprită pe raza localităţii Rusu Bârgăului, după ce unul dintre şoferi a fost dus la secţie „ca ultimul infractor”. „Noi am mers pe traseul făcut de GPS, pentru că nu cunoaştem zona, iar într-un giratoriu care ne ducea în drumul de centură poliţiştii spun că tirul nostru ar fi lovit un semn de circulaţie. Au venit cu girofarurile pornite, ne-au şi speriat, mai ales că suntem obosiţi de pe drum, l-au luat pe şoferul nostru la secţie şi pe noi ne-au lăsat să aşteptăm în mijlocul drumului. Nu ne-au dat voie nici măcar să oprim într-o parcare şi nu cred că suntem noi ultimii infractori din ţara asta pentru a fi trataţi în acest fel. Mergem totuşi cu ajutoare umanitare la sinistraţi şi, dacă nu ne-au ajutat, poliţiştii din Bistriţa trebuiau măcar să se comporte mai civilizat”, spune liderul sindical.

Constantin Ureche afirmă că el împreună cu şoferul tirului au verificat maşina şi aceasta nu prezenta nici un fel de urme de avarie ce ar fi putut fi produse ca urmare a contactului cu semnul de circulaţie despre care poliţiştii spun că a fost deteriorat în sensul giratoriu. „Le-am spus că putem plăti acel semn de circulaţie, chiar dacă nu credem că noi l-am atins, maşina noastră fiind intactă, dar nici nu ne-au luat în calcul. Am spus că plătim şi amenda şi orice numai să ne lase să ajungem la timp cu ajutoarele la sinistraţi, mai ales că avem şi alimente şi apă minerală, pe care nu le putem ţine toată ziua în soare”, a precizat Ureche.

Minerii şi energeticienii din Oltenia au donat contravaloare mesei lor calde pe două zile pentru sinistraţii din Dorohoi, plus o sumă de 200.000 de lei, care, în cursul acestei zile, va fi virată în contul Solidaritatea. De asemenea, sindicatele din minerit şi energie au convenit cu membrii lor ca încă două astfel de transporturi umanitare să fie făcute spre Moldova, după ce membrii de sindicat vor renunţa la masa caldă la care au dreptul pentru alte cinci zile.

         

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: