Când se poate face ultima fertilizare cu drojdie la roșii!
Drojdia este folosită ca îngrășământ pentru un grup mare de plante cultivate nu numai pentru roșii. Pe lângă roșii, o astfel de fertilizare este apreciată de morcovi, cartofi, ridichi, ardei și castraveți.
La udarea roșiilor cu drojdie, microorganismele benefice intră în sol. Ca urmare a reacțiilor chimice, compoziția solului se modifică, acesta este saturat cu oxigen și substanțe utile.
Plantele de tomate, dar și cele de ardei și castraveți, răspund pozitiv la acest tip de îngrășământ și crește rezistența la boli și condiții nefavorabile de creștere, de exemplu, la schimbări bruște de temperatură, crește imunitatea plantelor și se îmbunătățește, sistemul radicular își mărește creșterea, devine mai puternic și ramificat iar roșiile cresc în mod activ masa vegetativă.
De obicei se efectuează trei fertilizări cu drojdie pe sezon iar ultima este pe la sfârșitul lunii iulie.
Avem nevoie de 1 litru de apă pentru a face soluția. Lichidul trebuie să fie cald pentru a începe procesul de activare a microorganismelor vii. Se diluează cu un pachet de drojdie uscata sau proaspătă. Se adaugă o linguriță de zahăr și amestecul, se lasă la infuzat timp de 2-3 zile, apoi este diluat cu apă într-un raport de 1:10.1 parte soluție de drojdie și 10 părți de apa și se efectuează irigarea. În această soluție mai putem adăuga gunoi de pasare și cenușă de lemn, dacă aveți.