Poliţiştii-criminali, arestaţi după şapte ani de la crimă!
Cei doi agenţi ai IPJ Gorj, acuzaţi de procurori că au snopit în bătaie un localnic din Stoina cu şapte ani în urmă, au fost ieri condamnaţi definitiv la închisoare cu executare, pedepsele rămânând la fel ca la instanţa de fond. 13 ani cu executare pentru Papuzu şi 14 ani pentru Militaru.
Bogdan Eugen Papuzu și Cosmin Constantin Militaru au contestat la Curtea de Apel Timișoara sentința Tribunalului Caraș Severin, prin care erau condamnați la 13 și, respectiv, 14 ani de pușcărie, cu executare, magistrații timișeni menținând însă pedepsele respective. Aceștia au modificat sentința instanței de fond doar cu privire acuzația de cercetare abuzivă, fiind menținute celelalte pedepse stabilite pentru aceștia, inclusiv despăgubirile pe care le au de achitat surorii victimei lor, dar și cheltuielile judiciare către statul român. „Obligă în solidar inculpaţii să plătească părţii civile Gheorghe Domnica suma de 150.000 lei, cu titlu de daune morale. (...) obligă pe inculpaţii Papuzu Bogdan-Eugen şi Militaru Constantin-Cosmin la plata sumei de câte 15.000 lei, fiecare, reprezentând cheltuieli judiciare în favoarea statului, din care 18.650 lei din faza de urmărire penală şi 11.350 lei din faza de judecată”, au decis judecătorii de la Tribunalul Caraș Severin.
Aseară instanța a emis mandatele de arestare pe numele celor doi polițiști, colegi ai acestora din IPJ Gorj procedând la încătușarea lui Militaru și Papuzu. Cei doi sunt primii agenți de poliție din județ condamnați vreodată pentru omor, în urmă cu șapte ani și câteva zile ei snopind în bătaie un bărbat din Stoina chiar în sediul Postului de Poliție din localitate. Victima era suspectată de comiterea unui furt produs noaptea, la ora la care au primit solicitarea polițiștii fiind la petrecerea organizată de ziua de naștere a unuia dintre ei. Pentru că le-a fost stricat cheful, agenții și-au vărsat nervii pe localnicul pe care îl aduseseră la Post, după câteva ore în care a fost bătut cu bestialitate omul fiind dus acasă și lăsat să zacă la poarta casei. El a murit după câteva zile de agonie, cercetările în acest dosar fiind efectuate de Parchetul General. Ancheta a fost preluată de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj după ce cercetările coordonate atunci de procurorul Emil Moța au trenat o perioadă lungă de timp, acesta avându-l în vizor la un moment dat pe patronul unei cârciumi din sat ca și autor al agresiunii, omul cerând insistent anchetă de la București pentru a se asigura că nu va fi arestat pe nedrept. Ulterior, procurorii bucureșteni au procedat inclusiv la deshumarea cadavrului, dovezile strânse cu această ocazie incriminându-i și mai mult pe cei doi polițiști criminali.