Poliția a intervenit în urma fraudării examenului de Evaluare Națională. Centrul vizat este o școală din Gorj

Inspectoratul Școlar din Gorj face verificări la centrul de examinare cu numărul 2773, după ce subiectele de la proba de Matematică de la Evaluarea Națională 2024 au ajuns în presă. Poliția a intervenit și se desfășoară o anchetă. Urmează plângere penală.

”Aș vrea să spun ca este un incident regretabil. Și noi și întregul sistem de educație de aici din Gorj regretăm ceea ce s-a întâmplat. Nu ar fi trebuit să se întâmple un astfel de eveniment. Practic, la jumătatea probei de astăzi, proba de matematică, într-un centru de examen, 2773, cineva a transmis către presa centrală, către publicații online, către site-uri de specialitate acele subiecte, subiectele de la proba de matematică, în ciuda faptului ca se vedea foarte clar și se știa acest lucru ca subiectele sunt secretizate și nu poate fi scos ușor acel număr. Practic a fost un gest, vreau să cred, de scăpare, de iresponsabilitate. Cu siguranță ne vom lămuri în scurt timp. Colegii de la ISJ s-au deplasat în regim de urgență în centrul respectiv de examen, încă sunt acolo o parte din ei. Vorbim despre o fraudare de examen național. Această speță intră și în competența organelor abilitate. Se va face și o plângere penală. Urmează să se verifice ce s-a întâmplat acolo și care a fost scopul”, a spus Mircea Ionuț Catrina, purtător de cuvânt la ISJ Gorj.

Cel care a distribuit subiectele face parte din comisia organizată în centrul respectiv: ”Vorbim despre o situație apărută intr-un centru de examen. Evident ca vina nu poate să aparțină decât persoanelor implicate direct în gestionarea examenului, anume comisia din centrul respectiv. Este improbabil spre imposibil ca o persoană din exterior să aibă cum să valorifice acele subiecte care vin secretizat, cu parolă”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Potrivit surselor, este vorba despre o școală din Târgu Jiu.

Vizualizări: 2,804

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: