Poduri construite în sprijinul familiilor izolate

Două poduri care vin în sprijinul familiilor izolate vor fi construite în comuna gorjeană Căpreni. Este vorba de podul care face legătura cu satul Aluniș, realizat cu bani prin PNDL, și podul peste pârâul Plopu din satul Cetate, cu bani de la bugetul local.

Podul care face legătura cu satul Aniniș are o valoare de 2.600.000 de lei și rezolvă problema a 67 de familii care locuiesc aici și de fiecare dată când plouă rămân izolate. ”Trebuie să facem podul care face legătura cu satul Aniniș peste Amaradia. Noi aici avem un terasament, dar de fiecare dată când plouă și crește nivelul apei nu se poate circula pe aici. Oamenii trebuie să ocolească patru kilometri ca să ajungă acasă. Acolo sunt 67 de familii. Când se liniștesc lucrurile ne apucăm de treabă. O să facem un pod normal”, a precizat Emil Cătănoiu, primarul din comuna Căpreni.

Cu bani de la bugetul local se va face drumul peste pârâul Plopu din satul Cetate, acolo unde sunt trei familii izolate. ”Aici podul va costa 400.000 de lei și se face cu bani de la buget. Aici mereu au fost probleme. Pur și simplu oamenii ajung la gospodării prin apă și prin noroi. Sunt izolați. Chiar dacă au mașini, le lasă pe malul apei și trec pe jos ca să ajungă acasă. Chiar este o situație mai specială. În această primăvară încep lucrările și aici”, a mai spus Emil Cătănoiu.

Vizualizări: 1,330

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: