Plonjon cu maşina direct în Şuşiţa
Pompierii militari din Gorj au avut sâmbătă dimineaţa o misiune extrem de dificilă pentru a salva de la înec un tânăr care a pierdut controlul maşinii sale şi care, astfel, a ajuns direct în apa rece a Şuşiţei.
Octavian Tâncă are 23 de ani şi tocmai îşi dusese soţia la serviciu, în oraş, el întorcându-se spre casă în momentul în care a ajuns în zona podului de la Bârseşti peste râul Şuşiţa. Cu puţin timp înainte de ora 8.00 afară era extrem de rece, iar pe carosabil, mai ales pe pod, s-a format polei şi o mâzgă ce l-au proiectat pe şofer direct în apa râului. Acesta a rupt un indicator rutier, o parte din parapetele de protecţie a podului, întreagă scăpând doar o ţeavă de gaze. Puţinii localnici din zonă au auzit bubuitura şi l-au văzut pe şofer cu maşina în apă în timp ce se zbătea să se salveze de la înec. "El vroia să iese afară din maşină, dar i-am spus să stea acolo şi să aştepte să vină pompierii că altfel se va îneca. Dacă ieşea afară îl ducea apa în jos mai mult ca sigur pentru că e curentul puternic. El era oricum rănit şi îi curgea sânge, din ce am văzut eu", spune Mihai Toma, un lider al romilor din Târgu Jiu, care stă în apropierea locului accidentului, acesta spunând că astfel de accidente sunt destul de frecvente în zonă.
A căzut de la 8 metri înălţime
Şoferul a plonjat în apă cam de la 8 metri înălţime. "Era mai în faţa mea şi l-am văzut cum a ratat podul. Când am ajuns eu aici el era deja jos, în maşină, pe scaunul din dreapta şi încerca să iese afară. Trăia, dar nu putea din cauza curentului ca să scape. L-au scos pompierii şi, din câte am înţeles, are un umăr dislocat", spune unul dintre martori. Pompierii militari sosiţi la faţa locului s-au folosit de o scară metalică pentru a ajunge la maşina aflată în apă, reuşind astfel să îl evacueze pe şoferul rănit. "Intervenţia a fost dificilă deoarece autoturismul Logan era chiar în mijlocul râului. A fost nevoie să intervenim cu o autospecială şi cu scara culisabilă pentru a scoate victima pe geamul din spate al autoturismului, după care am transportat-o pe scară până la un picior al podului şi, ulterior, la ambulanţa care a venit la faţa locului", spune plt maj Aurelian Negrea, de la ISU Gorj.
Pompierii şi câţiva civili au muncit nu mai puţin de 3 ore pentru a aduce maşina la mal, deşi aceasta trebuia tractată doar câţiva metri. Malul râului era însă înalt, iar apa măsura mai bine de un metru, curentul fiind destul de puternic încât să ţină pe loc un tractor de care fusese remorcat autoturismul.